Personal Trainer

Personal Trainer auttaa kuntosaliohjelman kanssa

Personal trainer tarkoittaa henkilökohtaista kuntovalmentajaa. Hänen työnkuvansa vaihtelee asiakkaan tavoitteiden mukaan, mutta pääsääntöisesti henkilökohtainen valmentaja auttaa asiakastaan kohentamaan kuntoa, muuttamaan elintapojaan, pudottamaan painoa tai kasvattamaan lihasmassaa.

Hyvän ja ammattitaitoisen Personal trainerin löytäminen on erityisen tärkeää, jos haluat saada hyviä tuloksia. Sinun ja Personal trainerin henkilökohtainen kemia on tärkeässä roolissa, koska yhteisen päämäärän löytäminen on Personal trainerin tärkeimpiä tehtäviä. Personal trainerin on kyettävä kuuntelemaan tavoitteitasi, tarpeitasi ja kehoasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä kannustajana kunto-ohjelman aikana.

Personal trainer rakentaa kunto-ohjelman, jossa hän valmistelee viikkokohtaisen harjoitus ja ravinto-ohjelman vastaamaan yhdessä suunniteltua tavoitetta. Personal trainer valvoo viikkokohtaisissa tai kuukausittaisissa tapaamisissa ohjelman toteutumista. Tämä vaatii yleensä treenaajalta kovaa harjoittelua ja itsekuria noudattaa tiukasti laadittua ohjelmaa.

Personal trainerin kunto-ohjelma sisältää normaalisti kuntoharjoittelu sekä ravinto-ohjelman. Kunto-ohjelma sisältää tarkasti laaditun määrän kuntoilua eri muodossa. Yleensä monipuolinen harjoittelu antaa parhaat lopputulokset. Kunto-ohjelma sisältää aerobista liikuntaa (esimerkiksi juoksua), kuntosaliharjoittelua ja palauttavaa harjoittelua tai lepoa tasapainoisessa suhteessa treenattavan kuntotasoon tai tavoitteisiin nähden. Ravinto-ohjelma rakennetaan niin, että saat syödystä ravinnosta tarpeeksi energiaa ja elimistölle tärkeitä ravintoaineita, kuten vitamiineja ja proteiinia. Ravinto-ohjelman noudattaminen on tärkeää kaikille kuntoilijoille, mutta erityisen tärkeätä se huippu-urheilijoille tai painonpudottajille.

Personal trainerista on varmasti apua myös tilanteessa, jos et ole koskaan harrastanut liikuntaa tai aloitat kuntoilun pitkän tauon jälkeen. Personal trainer auttaa ja tukee sinua kuntoiluharrastuksesi aloittamisessa ja pystyy luomaan selkeät tavoitteet, jotta saat harrastuksestasi hyviä tuloksia.

Sopivalla ravinto-ohjelmalla tehokkuutta harjoitteluun

Ravinto-ohjelman voi luoda itse tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer rakentaa hyvän ja tasokkaan henkilökohtaisen ravinto-ohjelman treenisi tueksi. Laadukkaasti rakennetussa ravinto-ohjelmassa saat tarpeeksi energiaa ja tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Hyvin rakennettu ravinto-ohjelma takaa myös, että syöt monipuolisesti ja verensokeri ei heittele. Näin jaksat joka päivä toimia arjessa ja treenatessa etkä väsy helposti.

Varsinkin kovaa treenatessa tai laihduttaessa proteiinin sopivan määrän saanti on tärkeää. Proteiini on lihasmassan polttoainetta, joten on huolehdittava riittävän proteiinin saannista. Laihduttaessa proteiini varmistaa, että lihasmassasi ei pienenny. Proteiini auttaa ja nopeuttaa palautumisessa. Proteiinin syöminen on siis todella tärkeä osa hyvää ravinto-ohjelmaa. Yleensä saat sopivan määrän proteiinia, kun syöt monipuolisesti lihaa, kalaa ja kasviksia. Hyvänä ohjenuorana voi käyttää jo koulussa opetettua ruokaympyrää. Ruokaympyrästä voi rakentaa itsellesi sopivan ruokalautasen, josta saat tarvittavat ravintoaineet. Tarvittaessa voit lisätä niitä raaka-aineita, josta saat esimerkiksi enemmän proteiinia treenisi tueksi!

Scroll to Top