Kuntosalit Mikkeli

Päivitetty: 20.6.2023

Crossfit Mikkeli-logo

Crossfit Mikkeli

CrossFit on tehokas monipuolinen ja toiminnallinen liikuntamuoto, joka vahvistaa sinua kokonaisvaltaisesti.Harjoituksissa ei nähdä keskitettyä yhden lihasryhmän harjoittamista, vaan kehoa liikutetaan kokonaisuutena. Pyrkimys on kehittää ihmiskehon kaikkia kymmentä ominaisuutta samaan aikaan, tavoitteena luoda mahdollisimman monipuolinen kokonaisuus. CrossFit sopii kaikille ikään, sukupuoleen tai kuntotasoon katsomatta.

Kuntokeskus Ote logo

Kuntokeskus Ote

Kuntokeskus Ote syntyi kahden pariskunnan unelmasta tarjota innostava ja mukaansatempaava liikuntaympäristö paikallisille kuluttajille. Mikkelistä puuttui vielä kodinomainen, helposti lähestyttävä ja persoonallinen kuntokeskus.
Kuntokeskus Liikku logo

Kuntokeskus Liikku Oy

Kuntokeskus Liikku Mikkeli on tilava, raikas ja reilu kuntosali, joka on suunniteltu tehokkaaseen ja sujuvaan treeniin. Laadun suhteen rima on nostettu korkealle. Treenaamisen kynnys sen sijaan on matala. Auton saat Liikun pihaan ilmaiseen parkkiin, joten aikaa ei mene turhaan pyörimiseen.
Setrikatu 5, 50100 Mikkeli
Siirry kotisivuille
Saimaa Stadiumi Oy logo

Saimaa Stadiumi Oy

Saimaa Stadiumi on ainutlaatuinen urheilun, elämysten ja hyvinvoinnin kokonaisuus Mikkelin Kalevankankaalla. Upealla monitoimiareenalla on kuntoilun ja treenaamisen lisäksi tilaa urheilutapahtumille, konserteille, messuille, työhyvinvointipäiville ja kokouksille.
PIlates Mikkeli logo

PIlates Mikkeli

Pienillä kehon asennon muutoksilla on suuri vaikutus – hengitys, liike, hyvä olo! Method Putkisto ja Pilates antavat sinulle kiireisessä arjessa avaimet pysähtymiseen, kehosi kuunteluun, lihasten harjoittamiseen, liikkumiseen ja parempaan vointiin.
Defendo Mikkeli Logo

Defendo Mikkeli

Defendo Mikkeli ry on perustettu vuonna 2016, seurana Defendo Mikkelin juuret ovat 2005 perustetussa Heracles Mikkelissä (myöhemmin kamppailuklubi), josta se erkani omaksi seuraksi vuonna 2016.

Jotta ihminen voi hyvin, hänen on saatava riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä unta. Salitreeni on erinomainen tapa lisätä liikuntaa normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Sitä paitsi lihaskunnon kehittäminen tasapainottaa hormonitoimintaasi. Salilla voit harjoitella monipuolisesti. Monipuolinen lihasten kasvattaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat todella suosittuja harjoittelumuotoja. Tavoitteesi ja harjoittelun määrä määrittää, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka raskailla painoilla treenaat.

Kuinka valita juuri passeli kuntosali? Useimmista Suomen kaupungista löytyy useita erityyppisiä saleja. Useimmat on lähempänä liikuntakeskusta ja vastaavasti toiset ovat tuntuvat olevan voimamiehille suunnattuja saleja. Joihinkin täytyy sitoutua vuosisopimuksella ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti muut salit myyvät sinulle lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat ja seniorit saavat edullisemman hinnan maksuista.

Valinta tehdään monesti kuntosalin sijainnin, kuukausimaksun ja laitteiden kunnon pohjalta. Toiset tykkää, jos kuntokeskuksesta on mahdollista ostaa oheispalveluita (personal trainer, urheiluhieroja, ravintovalmennus) tai toisille infrapunasauna pitää olla.

Spinning pyörät kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Kuntosalin ollessa oman kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Kuntosalille tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos kuntosali on arkimenojen kannalta sopivassa paikassa.

Suomessa on useita liikuntakeskuksia, jotka tarjoavat monenlaisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomessa suurimpien kuntosaliketjujen joukossa on vahvasti suomalaisia sekä ulkomaalaisia salifirmoja. Liikevaihdoltaan suurin saliketju on SATS Elixia Finland Oy. Ykkösen perässä tulevat Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Näistä yrityksistä kasvua on ollut eniten ruotsalainen Fitness24sevenillä. Suosituimmat kuntosalipaikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on kaupungeista ylivoimainen ykkönen. Helsingin seuraajina tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Turku ja Pori.

Valitse sopiva Personal Trainer kaupungista KAUPUNKI

Kaikkein parhaan salivalmentajan löytäminen on erityisen tärkeää, jos tavoittelet hyviä tuloksia. Sinun ja personal trainerin välinen yhteisymmärrys on tärkeässä osassa, koska juuri sinulle sopivan tavoitteen valinta on PT:n tärkeimpiä tehtäviä. Trainerin on pystyttävä kuuntelemaan tavoitteitasi, tarpeitasi sekä kehoasi saliohjelman suunnittelemisessa. Kaikista merkittävää on, se että mielestäsi on kivaa harjoitella valmentajan kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen tekosyitä välttääksesi seuraavan rääkin.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Se, että syöt tärkeimpiä ravintoaineita on tärkeimpiä asioita unelmien saavuttamisessa. Päivittäinen sokerin syönti pilaa hyvänkin harjoituksen aikaansaannoksen, joten on suositeltavaa ajatella voisiko sinulle yksilöllinen ravintosuunnitelma olla sinulle avuksi tavoitellessasi täydellistä kehoa. Sinun on hyvä seurata, että syöt ihan varmasti vähintään tarpeellisen määrän protskua, että lihakset voivat kehittyä. Sen ohessa sinun pitää saada riittävästi hiilihydraatteja, että kropastasi löytyy varmasti riittävästi polttoainetta jota käyttää, kun lähdet harjoittelemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top