Kuntosalit Ylöjärvi

Päivitetty: 20.6.2023

Treenaminen kuntosalilla on tärkeää ajatellen hyenkilön hyvinvointia ja salitreeni sopii mainiosti nuorille ja vanhemmillekin. Harjoitteluohjelmasta riippuen voit salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla pystyy tekemään treenin monipuolisesti ja treenata jokaista vartalon osaa. Lihastreeni pitää lihaksesi erinomaisessa iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisesti eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja alle 140:n sykkeellä. Tähän sopii hyvin harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja pitkillä sarjoilla tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Kuinka valita juuri passeli kuntosali? Useimmista Suomen kaupungista löytyy monia erilaisia kuntokeskuksia. Useimmat muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja vastaavasti toiset ovat enemmän fitness-tyypeille tarkoitettuja saleja. Joihinkin sinun pitää sitoutua vuosisopimuksella ja maksaa kiinteää kuukausimaksua, kun vastaavasti toiset kuntosalit myyvät lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Myös opiskelijat että eläkeläiset pääsevät alennuksella treenaamaan.

Viimekädessä päätös tehdään usein sijainnin, hinnoittelun sekä kuntosalilaitteiden kunnon perusteella. Toiset arvostaa, jos samasta paikasta voi saada oheispalveluita (PT, urheiluhieroja, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Treenaaminen kuntokeskuksessa

Kuntosalin sijainnilla on väliä. Paikan sijaitessa asunnon lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se salilla käyntiä. Salille tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos treenipaikka on työmatkan kannalta hyvällä paikalla.

Meillä Suomessa on laaja valikoima saliketjuja, joilla on tarjolla kattavasti kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suomessa suurimpien ketjujen joukossa on vahvasti suomalaisia sekä ulkomaalaisia yrityksiä. Suurin yritys on Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Kyseisistä yrityksistä kasvua on ollut kaikkein eniten ulkomaisella Fitness24sevenillä. Isoimmat kuntosalipaikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien koon kanssa. Perinteisesti Helsinki on näistä selvä ykkönen. Sen jälkeen tulevat Espoo, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi ja Turku.

Löydä itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Ylöjärvi

Halutessasi varmistaa, että jokainen eri saliliike tulee varmasti tehtyä täydellisesti ja harjoittelusi tuottaa varmasti tulosta, niin on suositeltavaa ajatella personal trainerin valintaa. Sinun ja valmentajan välisessä yhteistyössä on kriittistä, että kunnioitat valmentajaasi sataprosenttisesti ja teillä kemiat toimivat yksiin. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle treeniohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjeet voi keksiä ihan itse tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer suunnittelee hyvän ja laadukkaan tarpeesi huomioivat ravintosuunnitelman kuntosaliharjoittelun lisäksi. Oikeaoppisesti suunnitellussa ravinto-ohjelmassa tulet saamaan sopivan määrän energiaa sekä tärkeitä ravinteita riittävästi. Oikein suunniteltu ravinto-ohje takaa myös, että saat ravinteita monipuolisesti ja verensokeri ei pompi edestakaisin. Tämän avulla sinä jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy treenatessa välittömästi salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top