Kuntosalit Loviisa

Päivitetty: 20.6.2023


Jotta ihminen pysyy terveenä, hänen pitää saada riittävästi ravintoa, liikuntaa ja nukkua riittävästi. Salitreeni on loistava tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon kehittäminen tasoittaa sinun hormonitoimintaa. Kuntosalilla voit treenata monipuolisesti. Lihasten treenaaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen harjoittelu ovat kaikkein suosituimpia harjoittelumuotoja. Tavoitteesi ja treeniohjelma määrittää, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja kuinka raskailla painoilla treenaat.

Parhaan kuntosalin löytäminen saattaa joskus olla hankalaa. Kaikkein kriittisimpiä kriteereitä salia kohtaan voi olla salin monipuolisuus, laitteiden taso, kuukausikortin hinta, mahdollinen määräaikaisuus, kuntosalin sijainti sekä muut tukipalvelut, kuten PT. Suomalaisille varmasti oleellisimmat kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Monesti kuukausikortin hinta salille vaihtelee noin 30-80 €:n välillä. Hintaan vaikuttaa paljon kyseisen paikan oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri auki olevia kuntosaleja, joissa voi harjoitella juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä kuntosalit usein tarjoavat vain itse salipuolen vapaan käyttämisen halvalla kuukausihinnalla. Kk-korttiin ei siinä tapauksessa sisälly muita palveluja.

Lihastreeni kuntokeskuksessa

Tutkimuksen mukaan salin sijainti on selkeästi merkittävin asia. Kuntokeskuksen täytyy sijaita joko työn ja kodin, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomalaiset ovat melko laiskoja, että suomalaiset ydistävät salilla käynnin läheisesti arkeen.

Suuret ketjut ovat ottaneet haltuunsa Suomen tällä vuosituhannella, kun ennen sitä pääosa saleista oli yksityisomistuksessa. Näkyvimmät saliketjut ovat SATS Elixia, Fressi, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Parhaassa vauhdissa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on Elixia, joka omistaa yhteensä 21 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Se ei ole ihme, koska nämä samat kaupungit ovat Suomen suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Valitse hyvä Personal Trainer kaupungista Loviisa

Sinulle sopivimman salivalmentajan valinta on hyvin tärkeää, jos haluat saada kovia tuloksia aikaiseksi. Sinun ja personal trainerin välinen yhteisymmärrys on erittäin suuressa osassa, koska juuri sinulle sopivan päämäärän valinta on personal trainerin kriittisimpiä tehtäviä. PT:n on pystyttävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi sekä kroppaasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Tässä tärkeintä on, se että sinun mielestä on miellyttävää mennä harjoittelemaan koutsin kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä jättääksesi väliin seuraavan rääkin.

Terveellisellä ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Ravinto-ohjeet voi tehdä ihan itse tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer rakentaa toimivan ja tasokkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman harjoittelusi rinnalle. Oikeaoppisesti luodussa ravintosuunnitelmassa sinä saat sopivan määrän energiaa ja sinulle tärkeitä ravinteita oikean määrän. Oikein mietitty ruokaohjelma varmistaa sen, että saat ravinteita monipuolisesti sekä verensokeri ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta sinä jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu treenatessa helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top