Kuntosalit Äänekoski

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeää ajatellen hyenkilön terveyttä ja kuntosaliharjoittelu soveltuu varmasti nuorille ja vanhemmillekin. Treenaamisen tyylistä riippuen pystyt harjoittelun avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla pystyy tekemään monipuolista treeniä ja vahvistaa jokaista vartalon osaa. Lihastreeni takaa, että lihaksesi pysyy hyvässä kunnossa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja matalalla sykkeellä. Siihen soveltuu hyvin treenit kevyillä painoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kuntopyörän polkeminen.

Kuinka pystyt löytämään itselleen sopiva kuntosali? Useimmista kaupungista löytyy useita erilaisia kuntokeskuksia. Useimmat muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja kun taas toiset ovat enemmän fitness-tyypeille suunnattuja paikkoja. Toisiin täytyy sitoutua vuosisopimuksella ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti muut salit myyvät sinulle kertakäyntejä ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat ja eläkeläiset saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Viimekädessä päätös tehdään useimmiten salin sijainnin, kuukausikustannusten sekä laitteiden kunnon perusteella. Toiset arvostaa, jos samasta paikasta on mahdollista varata oheispalveluita (PT, urheiluhieroja, saliohjelma) tai toisille infrapunasauna täytyy löytyä.

Miesten punnerrus kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Kuntosalin sijaitessa oman kodin lähellä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa tämä kuntosalille menoa. Salille tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos kuntosali sijaitsee liikkumisen kannalta hyvällä paikalla.

Meillä Suomessa on monia kuntosaliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suomessa suurimpien yritysten mukana on paljon kotimaisia sekä ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Suurin saliketju on SATS Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Kyseisistä firmoista kasvussa on ollut kaikkein eniten ruotsalainen Fitness24sevenillä. Suomen suurimmat paikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Totutusti Helsinki on näistä ylivoimainen kärkikaupunki. Sen hyvässä vanavedessä tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Kuinka löytää hyvä Personal Trainer kaupungista Äänekoski

Hyvän ja ammattitaitoisen salivalmentajan valinta on erityisen tärkeää, jos haluat saada hyviä tuloksia aikaiseksi. Sinun ja valmentajan välinen henkilökohtainen kemia on tärkeässä osassa, koska oikean päämäärän löytäminen on PT:n olennaisimpia tehtäviä. PT:n on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, tarpeitasi ja kroppaasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Tässä merkittävää on, se että sinun mielestä on kivaa mennä harjoittelemaan koutsin kanssa, etkä heti keksi kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi tulevan treenikerran.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Ravinto-ohjeet voi suunnitella yksinään tai sen voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer rakentaa toimivan ja laadukkaan tarpeesi huomioivat ravintosuunnitelman harjoittelusi rinnalle. Laadukkaasti suunnitellussa ravintosuunnitelmassa tulet saamaan sopivasti energiaa ja tärkeitä ravintoaineita riittävän määrän. Tarkasti suunniteltu ravinto-ohje varmistaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita kattavasti sekä verensokeri ei pompi edestakaisin. Näiden asioiden ansiosta olet energinen ja jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä uuvu treenatessa välittömästi salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top