Kuntosalit Ähtäri

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeä osa ihmisen terveyttä ja saliharjoittelu sopii hyvin kaikenikäisille. Kuntosalitreenityypistä riippuen pystyt salitreenin avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla on mahdollista toteuttaa kaikenkattava treeni ja kehittää jokaista vartalon osa-aluetta. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi loistavassa iskussa ja vähentää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua aerobisella treenillä eli tekemällä pitkiä sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu loistavasti harjoittelu kevyillä painoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai vaikka kuntopyöräily.

Kuinka valita itselleen sopiva kuntosali? Jokaisesta Suomen kaupungista löytyy monia erityyppisiä kuntosaleja. Osa muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset enemmän fitness-tyypeille tarkoitettuja paikkoja. Joihinkin sinun täytyy tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja silloin maksat kiinteää kuukausimaksua, kun taas toiset kuntosalit myyvät kertakäyntejä ja sarjalippuja. Myös opiskelijat ja eläkeläiset saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Päätös tehdään useimmiten salin sijainnin, kuukausikustannusten sekä laitteiden tason perusteella. Osa tykkää, jos kuntokeskuksesta on mahdollista saada lisäpalveluita (PT, urheiluhieroja, ravintovalmennus) tai osalle infrapunasauna pitää olla.

Vatsalihastreeni kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Kuntosalin ollessa kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos kuntosali on arkimenojen kannalta sopivassa paikassa.

Täällä on laaja valikoima saliketjuja, jotka tarjoavat kattavasti kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomessa suurimpien ketjujen joukossa on paljon kotimaisia ja ulkomaalaisia salifirmoja. Suurin kuntosaliketju on SATS Elixia Finland Oy. Ykkösen jälkeen tulevat Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Näistä firmoista kasvua on ollut kaikkein eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24sevenillä. Isoimmat paikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on Suomen selkeästi ykkönen. Tämän hyvässä vanavedessä tulevat Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi sekä Turku ja Pori.

Valitse sopiva Personal Trainer kaupungista Ähtäri

Jos haluat varmistua, että jokainen liike tulee varmasti tehtyä oikein ja treenisi tuottaa varmasti tulosta, niin kannattaa ehkä miettiä oman valmentajan ottamista. Sinun ja PT:n yhteisessä tekemisessä on kriittistä, että luotat valmentajaasi sataprosenttisesti ja teidän väliset kemiat toimivat yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle saliohjelman aikana.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Se, että laitat suuhusi niitä oikeita ravintoaineita on parhaita juttuja unelmien tavoittelemisessa. Useasti tapahtuva herkuttelu pilaa kovankin treenin aikaansaannoksen, joten kannattaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöllinen ravintosuunnitelma auttaa sinua tavoitellessasi unelmiesi vartaloa. Sinun pitää selvittää, että saat varmasti sopivan määrän proteiinia, että lihaksesi pystyvät kehittymään. Sen ohessa tarvitset sopivasti hiilihydraatteja, että kropastasi löytyy varmasti riittävästi polttoainetta jota käyttää, kun olet menossa nostamaan painoja salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top