Kuntosalit Alajärvi

Päivitetty: 17.1.2022

Harjoittelu kuntosalilla on tärkeää ajatellen sinun hyvinvointia ja kuntosaliharjoittelu käy hyvin kaikenikäisille. Harjoitteluohjelmasta riippuen voit salitreenin avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Salilla voi tehdä treenin monipuolisesti ja vahvistaa jokaista kropan osaa. Voimaharjoittelu pitää lihaksesi hyvässä iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Kaloreita saadaan poltettua kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Siihen sopii hyvin harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Sopivan salin löytäminen saattaa joskus tuntua vaikealta. Tärkeitä vaikuttavia asioita kuntosalia kohtaan voivat olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden taso, kuukausi- tai kertamaksun määrä, sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti ja muut mahdolliset palvelut, kuten hierojapalvelut. Suomalaisille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Useimmiten kuntosalin kuukausimaksu vaihtelee suunnilleen 30 – 80 euron välillä. Hintaan vaikuttaa paljon kyseisen paikan palvelut ja missä se sijaitsee. Nykyisin on vuorokauden ympäri avoinna olevia kuntosaleja, joissa voi käydä ihan milloin vain. Tämän tyyliset kuntoilupaikat yleensä tarjoavat vain itse salipuolen vapaan käyttämisen halpaan kk-hintaan. Kuukausikorttiin ei tällöin sisälly muita palveluja.

Vatsalihastreeni kuntosalilla

Tilastojen mukaan kuntosalin sijainti on ylivoimaisesti merkittävin tekijä. Kuntosalin täytyy olla joko kodin, työmatkan, kaupan tai harrastusten lähellä. Suomalaiset ovat melko mukavuudenhaluisia, koska suomalaiset ydistävät salilla käynnin tiiviisti arkirutiineihin.

Kuntosaliketjut ovat vallanneet suurimmat kaupungit tällä vuosituhannella, koska aiemmin lähes kaikki saleista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Näkyvimmät ketjut ovat SATS Elixia, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Parhaassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka itse asiassa on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia, joka omistaa yhteensä 21 liikuntakeskusta pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Se ei ole mikään jymy-yllätys, koska kyseiset kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Löydä paras Personal Trainer kaupungista Alajärvi

Sinulle sopivimman PT:n valinta on erityisen tärkeää, jos tavoittelet erinomaisia tuloksia. Sinun ja personal trainerin välinen henkilökemia on erittäin suuressa osassa, koska yhteisen tavoitteen kartoittaminen on PT:n olennaisimpia tehtäviä. PT:n on pystyttävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi sekä kroppaasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Kaikkein tärkeintä on, että sinun mielestä on miellyttävää mennä treenaamaan valmentajan kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi seuraavan harjoittelukerran.

Terveellisellä ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Ravinto-ohjelman voi tehdä itse tai sen voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer rakentaa hyvän ja tasokkaan henkilökohtaisen ravintosuunnitelman treenisi tueksi. Laadukkaasti suunnitellussa ravinto-ohjelmassa sinä saat sopivan määrän energiaa ja tarpeellisia ravintoaineita oikean määrän. Hyvin suunniteltu ravinto-ohjelma takaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti sekä sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Näin sinä jaksat joka päivä toimia arjessa ja etkä väsähdä treenatessa helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top