Kuntosalit Alavus

Päivitetty: 17.1.2022

Että ihminen voi hyvin, hänen on saatava riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä unta. Salitreeni on loistava tapa urheilla enemmän arjen hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon harjoittaminen tasoittaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Salilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasten treenaaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat todella suosittuja saliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä määrittää, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja kuinka painavilla painoilla treenaat.

Kivan salin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan voi olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, kuukausikortin määrä, sitoutumispakko, salin sijainti ja lisäpalvelut, kuten PT. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille liikkuu suunnilleen 30-80 €:n välillä. Hintatasoon vaikuttavat paljon kyseisen paikan oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri auki olevia saleja, joissa pystyy treenata mihin kellon aikaan tahansa. Nämä salit yleensä tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käyttämisen halvalla kuukausihinnalla. Kuukausikorttiin ei silloin sisälly ohjattuja tunteja.

Spinning pyörät kuntosalilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on merkitystä. Kuntosalin sijaitessa asunnon lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalille menoa. Salille tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos sali on työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Kuntosaliketjut ovat vallanneet Suomen viime vuosikymmenellä, koska aiemmin suurin osa kuntoilupaikoista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Kaikkein isoimmat ketjut ovat SATS Elixia, Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kovimmassa kasvussa on ollut viime vuonna Fitness247, joka on ruotsalainen ketju. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy, jolla on yli 20 toimipistettä Etelä-Suomessa. Tämä ei ole jymy-yllätys, sillä kyseiset kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Valitse paras Personal Trainer kaupungista Alavus

Jos haluat olla satavarma, että kaikki liikkeet tulee tehtyä täydellisesti ja vaivannäkösi tuottaa tuloksia, niin kannattaa ehkä miettiä oman treenaajan palkkaamista. Tässä yhteistyössä on kriittistä, että kunnioitat personal traineriasi kympillä ja teidän väliset kemiat toimii yksiin. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle treeniohjelman aikana.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Suunnitelman voi luoda itse tai sen voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer osaa suunnitella toimivan ja tasokkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman kuntosaliharjoittelun tueksi. Oikeaoppisesti rakennetussa ravintosuunnitelmassa sinä saat tarpeeksi energiaa sekä tärkeitä ravintoaineita riittävän määrän. Tarkasti mietitty ruokaohjelma varmistaa myös, että syöt kattavasti sekä verensokeri ei pompi edestakaisin. Näiden asioiden ansiosta sinä jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä treenatessa välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top