Kuntosalit Forssa

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy hyvinvoivana, hänen pitää saada riittävä määrä ruokaa, liikuntaa ja nukkua riittävästi. Saliharjoittelu on mahtava tapa lisätä liikuntaa tavallisen hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon harjoittaminen tasoittaa hormonitoimintaasi. Salilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Monipuolinen lihasten vahvistaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteytys ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat suosittuja kuntosalitreenejä. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä määrittää, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja miten painavilla painoilla harjoittelet.

Miten valita juuri sopiva kuntosali? Kaikista Suomen kaupungista löytyy monia erityyppisiä kuntosaleja. Monet muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja vastaavasti jotkin toiset tuntuvat olevan painonnostajille suunnattuja saleja. Toisiin täytyy hankkia vuosidiili ja silloin maksat kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti toiset salit myyvät sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Myös opiskelijat että eläkeläiset saavat edullisemman hinnan maksuista.

Viimekädessä päätös tehdään useimmiten salin lokaation, hinnoittelumallin ja salilaitteiden tason perusteella. Jotkut arvostaa, jos kuntokeskuksesta voi varata oheispalveluita (PT, urheiluhieroja, saliohjelma) tai toisille infrapunasauna on ehdoton asia.

Spinning pyörät kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Kuntosalin sijaitessa kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa tämä kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos kuntosali on liikkumisen kannalta hyvässä paikassa.

Täällä on laaja valikoima saliketjuja, jotka tarjoavat monenlaisia kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Suurimpien yritysten joukossa on paljon suomalaisia ja ulkomaalaisia salifirmoja. Liikevaihdoltaan suurin saliketju on SATS Elixia Finland Oy. Ykkösen perässä tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Näistä yrityksistä kasvua on ollut kaikkein eniten ruotsalainen Fitness24seveni:lla. Isoimmat kuntosalipaikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien koon kanssa. Luonnollisesti Helsinki on näistä ylivoimainen kärkikaupunki. Tämän hyvässä vanavedessä tulevat Espoo, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi sekä Turku ja Pori.

Miten löytää hyvä Personal Trainer kaupungista Forssa

Hyvän ja ammattitaitoisen Personal trainerin löytäminen on todella tärkeää, jos tavoittelet kovia tuloksia salilla. Sinun ja valmentajan välinen yhteisymmärrys on tärkeässä osassa, koska juuri sinulle sopivan tavoitteen kartoittaminen on PT:n tärkeimpiä tehtäviä. Trainerin on pystyttävä kuuntelemaan ajatuksiasi, tarpeitasi sekä kroppaasi treeniohjelman rakentamisessa. Tässä tärkeää on, että mielestäsi on miellyttävää mennä harjoittelemaan personal trainerin kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä jättääksesi väliin tulevan harjoittelukerran.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria treeniin salilla

Ravinto-ohjeet voi tehdä yksinään tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer suunnittelee toimivan ja laadukkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman harjoittelusi tueksi. Hyvin suunnitellussa ravinto-ohjeessa tulet saamaan riittävästi energiaa sekä tärkeitä ravintoaineita oikean määrän. Hyvin rakennettu ravintosuunnitelma varmistaa myös, että saat ravinteita monipuolisesti ja verensokeri ei pompi edestakaisin. Tämän avulla sinulla riittää energiaa jatkuvasti toimia arjessa ja etkä väsy treenatessa helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top