Kuntosalit Haapavesi

Päivitetty: 17.1.2022

Treenaminen kuntosalilla on tärkeää ajatellen ihmisen hyvinvointia ja salitreeni sopii mainiosti nuorille ja vanhemmillekin. Kuntosalitreenityypistä riippuen voit harjoittelun avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa rasvaa. Salilla voidaan tehdä kaikenkattava treeni ja vahvistaa jokaista vartalon osa-aluetta. Lihastreeni takaa, että lihaksesi pysyy erinomaisessa iskussa ja vähentää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja matalalla sykkeellä. Siihen soveltuu hyvin treenit kevyillä painoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Parhaan salin löytäminen voi joskus olla hankalaa. Kaikkein kriittisimpiä kriteereitä kuntosalia kohtaan saattaa olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden taso, kuukausi- tai kertamaksun määrä, sitoutumispakko, kuntosalin sijainti sekä muut tukipalvelut, kuten hieronta. Useimmille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Usein kuntosalin kuukausimaksu vaihtelee suunnilleen 30-80e välillä. Hintatasoon vaikuttaa paljon sali oheispalvelut ja sijainti. Nykyään on 24/7 avoinna olevia kuntosaleja, joissa voi harjoitella juuri silloin kuin sinulle sopii. Tällaiset kuntoilupaikat yleensä tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käytön halvalla kuukausihinnalla. Kk-korttiin ei siinä tapauksessa sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Kuntosali ja käsipainot telineessä

Näistä eri tekijöistä kyselytutkimuksemme mukaan kuntosalin sijainti on ylivoimaisesti tärkein tekijä. Kuntosalin pitää sijaita joko lähellä kotia, olla työpaikan, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomessa ihmiset ovat sen verran laiskoja, koska he ydistävät salitreenin tiiviisti arkielämään.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet suurimmat kaupungit viime vuosikymmenellä, koska ennen suurin osa kuntosaleista oli yksityisomistuksessa. Suurimmat kuntokeskukset ovat SATS Elixia, Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka on ruotsalainen yritys. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy, jolla on enemmän kuin 20 liikuntakeskusta Etelä-Suomessa. Tämä ei ole yllätys, koska nämä samat kaupungit ovat kaikkein suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Kuinka löytää sopivin Personal Trainer kaupungista Haapavesi

Hyvän ja ammattitaitoisen salivalmentajan löytäminen on hyvin tärkeää, jos haluat saada kovia tuloksia aikaiseksi. Sinun sekä Personal trainerin yhteistyö on erittäin suuressa osassa, koska oikean tavoitteen valinta on valmentajan kriittisimpiä tehtäviä. Trainerin on kyettävä kuuntelemaan tavoitteitasi, huoliasi ja kehoasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Kaikkein tärkeää on, että mielestäsi on miellyttävää mennä harjoittelemaan personal trainerin kanssa, etkä heti keksi tekosyitä viikottain jättääksesi väliin seuraavan rääkin.

Oikealla ravinnolla enemmän tehoja treeniin salilla

Ravinto-ohjelman voi keksiä ihan itse tai sen voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer suunnittelee hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ravinto-ohjelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Hyvin luodussa ravinto-ohjelmassa sinä saat sopivasti energiaa sekä tarpeellisia ravinteita riittävän määrän. Tarkasti suunniteltu ravinto-ohje varmistaa sen, että saat ravinteita kattavasti ja verensokeri ei vaihtele liikaa. Tämän avulla sinulla riittää energiaa joka päivä toimia arjessa ja etkä uuvu treenatessa välittömästi salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Vieritä ylös