Kuntosalit Hamina

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö voi hyvin, hänen täytyy saada riittävästi ruokaa, liikuntaa ja lepoa. Kuntosaliharjoittelu on loistava tapa lisätä liikuntaa tavallisen hyötyliikunnan tueksi. Lihaskunnon kehittäminen tasoittaa hormonitasapainoa. Kuntosalilla voit treenata monipuolisesti. Lihasmassan kasvattaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen harjoittelu ovat suosittuja saliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi kertoo sinulle, miten monta monella toistolla teet yhden sarjan ja miten painavilla painoilla treenaat.

Kivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus olla hankalaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita kuntosalia kohtaan voi olla salin monipuolisuus, laitteiden kunto, kuukausikortin määrä, sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti sekä muut mahdolliset palvelut, kuten PT. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Usein kuntosalin kuukausimaksu vaihtelee suunnilleen 30-80e välillä. Hintaan vaikuttaa paljon kyseisen paikan oheispalvelut ja sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri avoinna olevia paikkoja, joissa voit käytännössä treenata mihin kellon aikaan tahansa. Tämän tyyliset kuntosalit usein tarjoavat vain itse kuntosalin vapaan käytön edulliseen kk-hintaan. Kuukausimaksuun ei siinä tapauksessa sisälly ohjattuja tunteja.

Punnerrus käsipainoilla

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Salin ollessa oman kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa se salilla käyntiä. Salille tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos treenipaikka on työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Kuntosaliketjut ovat vallanneet Etelä-Suomen 2000-luvulla, kun ennen pääosa kuntoilupaikoista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Näkyvimmät ketjut ovat SATS Elixia Finland Oy, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja EasyFit.

Kovimmassa kasvussa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen yritys. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 toimipistettä Etelä-Suomessa. Tämä ei ole mikään jymy-yllätys, koska samat kaupungit ovat kaikkein suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Kuinka löytää sopiva Personal Trainer kaupungista Hamina

Jos sinä haluat varmistaa, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä oikein sekä treenisi parantaa vartaloasi, niin on hyvä miettiä oman valmentajan ottamista. Sinun ja PT:n välillä on tosi tärkeää, että luotat valmentajaasi kympillä ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat toimivat yhteen. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsempparina sinulle saliohjelman aikana.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Ravinto-ohjeet voi suunnitella ihan itse tai antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer osaa tehdä toimivan ja tasokkaan henkilökohtaisen ravintosuunnitelman treenisi lisäksi. Laadukkaasti tehdyssä ravinto-ohjelmassa sinä saat sopivan määrän energiaa sekä tärkeitä ravintoaineita oikean määrän. Tarkasti suunniteltu ruokaohjelma varmistaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita kattavasti ja veren sokeritaso ei pompi edestakaisin. Näiden asioiden ansiosta sinulla riittää energiaa joka päivä toimia arjessa ja etkä väsy treenatessa välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top