Kuntosalit Hanko

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy hyvinvoivana, hänen pitää saada riittävä määrä ravintoa, liikuntaa ja lepoa. Kuntosaliharjoittelu on mahtava tapa lisätä liikuntaa normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Sitä paitsi lihaskunnon harjoittaminen vakauttaa hormonitoimintaasi. Salilla voit treenata monipuolisesti. Lihasmassan treenaaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteytys ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat todella suosittuja saliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, kuinka monta monella toistolla teet yhden sarjan ja miten raskailla painoilla harjoittelet.

Kuinka pystyt löytämään itselleen sopiva kuntosali? Jokaisesta suurimmista kaupungeista löytyy useita erilaisia kuntosaleja. Useimmat on lähempänä liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset enemmän voimamiehille tarkoitettuja saleja. Joihinkin sinun pitää hankkia vuosidiili ja silloin maksat kiinteää kuukausimaksua, kun taas muut kuntosalit tarjoavat sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Myös opiskelijat että eläkeläiset saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Päätös tehdään useimmiten kuntosalin sijainnin, hinnoittelun ja laitteiden kunnon perusteella. Osa arvostaa, jos salin yhteydessä on mahdollista varata lisäpalveluita (personal trainer, urheiluhieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Käsipainot kuntosalilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on väliä. Salin sijaitessa oman kodin lähistöllä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa se kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee varmasti mentyä helpommin ja toistuvammin, jos sali on arjen menojen suhteen hyvässä paikassa.

Kuntosaliketjut ovat ottaneet haltuunsa suurimmat kaupungit tällä vuosituhannella, kun ennen sitä pääosa kuntoilupaikoista oli yksityisomistuksessa. Suurimmat saliketjut ovat Elixia, Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Suurimmassa vauhdissa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka on ruotsalainen ketju. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 liikuntakeskusta pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Se ei ole mikään ihme, sillä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Kuinka löytää sopiva Personal Trainer kaupungista Hanko

Halutessasi varmistua, että kaikki liikkeet tulee varmasti tehtyä täydellisesti sekä treenisi kantaa hedelmää, niin on suositeltavaa miettiä personal trainerin ottamista. Muista, että yhteistyössä on kriittistä, että luotat valmentajaasi sataprosenttisesti ja teillä henkilökemiat toimii keskenään. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsempparina sinulle treeniohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Jos syöt välttämättömiä ravintoaineita on parhaita asioita omien tavoitteiden tavoittelemisessa. Päivittäinen herkuttelu pilaa kovankin salikäynnin aikaansaannoksen, joten kannattaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöity ravinto-ohje olla sinulle avuksi tavoitellessasi lihaksikkaampaa vartaloa. Sinun on hyvä selvittää, että saat varmasti sopivan määrän proteiinia, että lihakset voivat kehittyä. Kaiken ohessa sinun pitää saada riittävästi hiilihydraatteja, jotta sinulla on vaadittu määrä enrgiaa, kun menet treenaamaan salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top