Kuntosalit Harjavalta

Päivitetty: 17.1.2022

Treenaminen kuntosalilla on tärkeää ajatellen hyenkilön terveyttä ja kuntosaliharjoittelu käy varmasti joka ikäiselle. Treenaamisen tyylistä riippuen sinulla on mahdollista harjoittelun avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla on mahdollista toteuttaa kaikenkattava treeni ja treenata jokaista vartalon osa-aluetta. Voimaharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy hyvässä iskussa ja estää lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen soveltuu mainiosti harjoittelu kevyillä painoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai vaikka kuntopyöräily.

Miten löytää juuri passeli kuntosali? Jokaisesta kaupungista löytyy useita erityyppisiä saleja. Osa on lähempänä liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset tuntuvat olevan painonnostajille tarkoitettuja saleja. Toisiin sinun täytyy tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun taas toiset salit myyvät sinulle lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät alennuksella treenaamaan.

Valinta tehdään useimmiten sijainnin, hinnoittelun ja laitteiden tason perusteella. Toiset arvostaa, jos kuntokeskuksesta voi varata lisäpalveluita (PT, hieronta, ravintovalmennus) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Punnerrukset salilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on väliä. Paikan ollessa asunnon lähellä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa tämä kuntosalilla käyntiä. Kuntosalille tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos sali on arkimenojen kannalta hyvällä paikalla.

Kuntosaliketjut ovat ottaneet haltuunsa Etelä-Suomen tällä vuosituhannella, kun ennen sitä suurin osa saleista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Suurimmat ketjut ovat SATS Elixia, Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Parhaassa kasvuvauhdissa on ollut viime vuonna Fitness247, joka on ruotsalainen yritys. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy, joka omistaa yhteensä 21 toimipistettä Etelä-Suomessa. Se ei ole mikään jymy-yllätys, sillä kyseiset kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Miten löytää hyvä Personal Trainer kaupungista Harjavalta

Jos sinä haluat tietää, että kaikki liikkeiden toistot tulee tehtyä niin kuin pitää ja harjoittelusi tuottaa tuloksia, niin on suositeltavaa miettiä personal trainerin ottamista. Sinun ja valmentajan välisessä yhteisessä tekemisessä on kriittistä, että uskot personal traineriasi täysin ja teidän väliset kemiat toimii keskenään. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle treeniohjelman aikana.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Suunnitelman voi tehdä itse tai antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer osaa tehdä hyvän ja tasokkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman treenisi tueksi. Laadukkaasti rakennetussa ravinto-ohjeessa saat sopivan määrän energiaa ja tärkeitä ravinteita riittävän määrän. Hyvin suunniteltu ravinto-ohje varmistaa sen, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti sekä sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Näin sinä jaksat joka päivä toimia arjessa ja etkä väsähdä harjoittelun aikana helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top