Kuntosalit Heinola

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeää ajatellen ihmisen hyvinvointia ja saliharjoittelu käy varmasti kaikenikäisille. Tavoitteistasi riippuen pystyt salitreenin avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla on mahdollista toteuttaa monipuolista treeniä ja treenata jokaista kehon osa-aluetta. Lihastreeni takaa, että lihaksesi pysyy hyvässä iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten haurastumista. Rasvaa voi polttaa kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen sopii mainiosti harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kuntopyöräily.

Mieluisan salin löytäminen voi joskus tuntua vaikealta. Tärkeitä kriteereitä kuntosalia kohtaan voi olla kuntosalin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausikortin määrä, sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti ja muut mahdolliset palvelut, kuten personal trainer. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Usein kuukauden kestävän salikortin hinta liikkuu noin 30-80e välillä. Hintaan vaikuttavat paljon sali oheispalvelut ja missä se sijaitsee. Nykyään on vuorokauden ympäri auki olevia paikkoja, joissa on mahdollista treenata mihin kellon aikaan tahansa. Nämä salit pääsääntöisesti tarjoavat vain itse kuntosalin vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Jäsenyyteen ei tällöin sisälly muita palveluja.

Harjoittelu salilla

Näistä eri tekijöistä kyselytutkimuksemme mukaan sijainti on ylivoimaisesti merkittävin asia. Kuntosalin täytyy olla joko lähellä kotia, olla työpaikan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomalaiset ovat sen verran laiskoja, koska he ydistävät kuntosalitreenin läheisesti arkeen.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet Etelä-Suomen viime vuosikymmenellä, kun aikaisemmin pääosa saleista oli yksityisomistuksessa. Suurimmat kuntosaliketjut ovat Elixia, Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven ja EasyFit.

Kovimmassa kasvussa on ollut viime vuonna Fitness24seven, joka muuten on alunperin Ruotsista. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia Finland Oy, jolla on yli 20 liikuntakeskusta Etelä-Suomessa. Tämä ei ole yllätys, koska samat kaupungit ovat kaikkein suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Valitse itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Heinola

Sinulle sopivimman salivalmentajan valinta on erityisen tärkeää, jos havittelet erinomaisia tuloksia aikaiseksi. Sinun ja valmentajan välinen yhteisymmärrys on tärkeässä osassa, koska juuri sinulle sopivan päämäärän valinta on valmentajan tärkeimpiä tehtäviä. Valmentajan on pystyttävä kuuntelemaan ajatuksiasi, huoliasi sekä kroppaasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Tässä tärkeää on, että sinun mielestä on miellyttävää mennä treenaamaan valmentajan kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä välttääksesi seuraavan harjoittelukerran.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Kun syöt välttämättömiä ravintoaineita on parhaita asioita unelmien tavoittelemisessa. Jokapäiväinen herkuttelu tuhoaa hyvänkin harjoituksen aikaansaannoksen, joten voi olla hyvä ajatella voisiko sinulle yksilöity ravintosuunnitelma auttaa sinua tavoitellessasi kauniimpaa vartaloa. Sinun täytyy varmistaa, että saat varmasti riittävästi proteiinia, että lihakset pystyvät kasvamaan. Tämän lisäksi tarvitset sopivasti hiilihydraatteja, että kehossasi on riittävästi polttoainetta, kun lähdet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top