Kuntosalit Huittinen

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia ja treenaaminen soveltuu hyvin nuorille ja vanhemmillekin. Harjoitteluohjelmasta riippuen pystyt salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa rasvaa. Kuntosalilla voidaan tehdä treenin monipuolisesti ja treenata jokaista vartalon osaa. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi hyvässä kunnossa ja vähentää lihasten haurastumista. Kaloreita saadaan poltettua kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia kohtuullisen matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu hyvin treenit kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kuntopyörän polkeminen.

Kivan salin löytäminen voi joskus tuntua vaikealta. Tärkeitä asioita salia kohtaan voi olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, kuukausikortin hinta, määräaikaisuus, kuntosalin sijainti sekä oheispalvelut, esimerkiksi PT. Useimmille varmasti oleellisimmat kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Usein kuukauden kestävän salikortin hinta liikkuu noin 30 – 80 euron välillä. Hintaan vaikuttavat suuresti sali palvelut ja missä se sijaitsee. Lisäksi on 24/7 avoinna olevia paikkoja, joissa pystyy treenata juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä salit pääsääntöisesti tarjoavat itse salin vapaan käytön halvalla kuukausihinnalla. Kk-korttiin ei silloin sisälly oheispalveluita.

Lihastreeni kuntokeskuksessa

Salin sijainnilla on merkitystä. Paikan sijaitessa oman kodin lähellä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa tämä salilla käyntiä. Kuntosalille tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos treenipaikka sijaitsee arjen menojen suhteen sopivassa paikassa.

Suuret ketjut ovat vallanneet Suomen 2000-luvulla, koska ennen pääosa kuntosaleista oli yhden paikan pienyrityksiä. Näkyvimmät saliketjut ovat SATS Elixia Finland, Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Parhaassa vauhdissa on ollut viime vuosina Fitness247, joka itse asiassa on ruotsalainen ketju. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia Finland Oy, jolla on yhteensä 21 liikuntakeskusta Etelä-Suomessa. Tämä ei ole yllätys, sillä samat kaupungit ovat Suomen suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Miten löytää itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Huittinen

Kaikkein parhaan PT:n löytäminen on todella tärkeää, jos haluat saada erinomaisia tuloksia. Sinun ja valmentajan välinen yhteistyö on tärkeässä osassa, koska yhteisen tavoitteen kartoittaminen on PT:n kriittisimpiä tehtäviä. Personal trainerin on kyettävä kuuntelemaan ajatuksiasi, murheitasi ja kroppaasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Yhteistyössä merkittävää on, se että sinusta on kivaa mennä harjoittelemaan koutsin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen tekosyitä viikottain jättääksesi väliin seuraavan treenikerran.

Terveellinen ja oikea ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjeet voi suunnitella yksinään tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer osaa suunnitella hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ravinto-ohjelman kuntosaliharjoittelun lisäksi. Hyvin suunnitellussa ravinto-ohjelmassa sinä saat sopivasti energiaa ja tärkeitä ravinteita oikean määrän. Tarkasti rakennettu ruokaohjelma varmistaa sen, että saat ravinteita kattavasti ja verensokeri ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta sinulla riittää energiaa jatkuvasti toimia arjessa ja etkä väsy harjoittelun aikana helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top