Kuntosalit Hyvinkää

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeä osa hyenkilön terveyttä ja treenaaminen soveltuu mainiosti joka ikäiselle. Harjoitteluohjelmasta riippuen sinulla on mahdollista salitreenin avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voi tehdä monipuolista treeniä ja vahvistaa jokaista kropan osa-aluetta. Lihasharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy hyvässä iskussa ja estää lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen sopii hyvin harjoittelu kevyillä painoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Miten valita juuri passeli kuntosali? Kaikista suurimmista kaupungeista löytyy useita hyviä kuntosaleja. Osa muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja vastaavasti osa on tuntuvat olevan voimamiehille tarkoitettuja paikkoja. Toisiin sinun täytyy sitoutua vuosisopimuksella ja silloin maksat kiinteää kuukausimaksua, kun taas toiset salit myyvät sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat että seniorit pääsevät alennuksella treenaamaan.

Päätös tehdään useimmiten salin sijainnin, kuukausikustannusten ja salilaitteiden tason perusteella. Osa arvostaa, jos salin yhteydessä voi varata lisäpalveluita (PT, hieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Treenaaminen kuntokeskuksessa

Tilastojen mukaan kuntosalin sijainti on selvästi merkittävin tekijä. Kuntosalin pitää olla joko kodin, työmatkan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomessa ihmiset ovat aika laiskoja, koska he haluavat liittää kuntosalitreenin läheisesti arkielämään.

Täällä on monia kuntokeskuksia, joilla on tarjolla monipuolisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suurimpien kuntosaliketjujen mukana on vahvasti kotimaisia sekä ulkomaalaisia salifirmoja. Liikevaihdoltaan suurin saliketju on SATS Elixia Finland Oy. Ykkösen perässä tulevat Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Näistä firmoista kasvussa on ollut kaikkein eniten ulkomaisella Fitness24sevenillä. Suosituimmat paikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Luonnollisesti Helsinki on kaupungeista selkeästi kärkikaupunki. Helsingin seuraajina tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu, Rovaniemi ja Turku ja Pori.

Valitse itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Hyvinkää

Halutessasi olla satavarma, että kaikki liikkeet tulee tehtyä niin kuin pitää ja vaivannäkösi parantaa vartaloasi, niin on hyvä ajatella personal trainerin valitsemista. Tässä välillä on tosi tärkeää, että luotat personal traineriasi sataprosenttisesti ja teillä henkilökemiat osuvat yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä kannustajana sinulle saliohjelman aikana.

Terveellinen ja oikea ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Suunnitelman voi keksiä yksinään tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer suunnittelee toimivan ja laadukkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman kuntosaliharjoittelun lisäksi. Laadukkaasti luodussa ravinto-ohjelmassa sinä saat riittävästi energiaa ja sinulle tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Hyvin suunniteltu ravintosuunnitelma takaa sen, että saat ravinteita kattavasti ja verensokeri ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta sinulla riittää energiaa päivittäin toimia arjessa ja etkä väsähdä harjoittelun aikana välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top