Kuntosalit Iisalmi

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy terveenä, hänen pitää saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä nukkua riittävästi. Kuntosaliharjoittelu on erinomainen tapa lisätä liikuntaa tavallisen hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon kehittäminen tasoittaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Kuntosalilla voit treenata monipuolisesti. Lihasmassan treenaaminen, rasvan polttaminen, kropan kiinteyttäminen ja aerobinen treeni ovat kaikkein suosituimpia saliohjelmia. Tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi määrittää, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka painavilla painoilla treenaat.

Mieluisan kuntosalin löytäminen voi joskus tuntua vaikealta. Tärkeitä vaikuttavia asioita salia kohtaan voivat olla salin monipuolisuus, laitteiden kunto, kuukausikortin hinta, sitoutumispakko, salin sijainti ja oheispalvelut, kuten hieronta. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Monesti kuukausikortin hinta salille vaihtelee noin 30-80 €:n välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa paljon kyseisen paikan oheispalvelut ja sijainti. Nykyään on vuorokauden ympäri auki olevia paikkoja, joissa voi käytännössä treenata juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä paikat usein tarjoavat itse kuntosalin vapaan käytön halpaan kk-hintaan. Kuukausimaksuun ei siinä tapauksessa sisälly ohjattuja tunteja.

Kuntoilua salilla

Salin sijainnilla on väliä. Kuntosalin ollessa kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa tämä salilla käyntiä. Kuntosalille tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja toistuvammin, jos kuntosali sijaitsee työmatkan kannalta hyvässä paikassa.

Suomessa on laaja valikoima kuntosaliketjuja, jotka tarjoavat kattavasti kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Kaikkein suurimpien ketjujen joukossa on vahvasti suomalaisia sekä ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin saliketju on SATS Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Edellämainituista firmoista on kasvanut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24sevenillä. Suosituimmat kuntosalipaikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien koon kanssa. Totutusti Helsinki on näistä ylivoimainen ykkönen. Helsingin hyvässä vanavedessä tulevat Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu sekä Turku ja Pori.

Kuinka löytää sopiva Personal Trainer kaupungista Iisalmi

Hyvän ja ammattitaitoisen Personal trainerin löytäminen on erityisen tärkeää, jos tavoittelet kovia tuloksia. Sinun ja valmentajan välinen yhteistyö on tärkeässä osassa, koska yhteisen päämäärän valinta on personal trainerin olennaisimpia tehtäviä. Valmentajan on kyettävä kuuntelemaan tavoitteitasi, murheitasi sekä kehoasi saliohjelman rakentamisessa. Tässä tärkeää on, se että sinusta on kivaa mennä treenaamaan valmentajan kanssa, etkä heti keksi tekosyitä viikottain välttääksesi tulevan treenin.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Se, että tankkaat välttämättömiä ravintoaineita on tärkeimpiä asioita omien tavoitteiden saavuttamisessa. Päivittäinen sokerin syönti tuhoaa hyvänkin salikäynnin lopputuloksen, joten kannattaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöity ravinto-ohjelma olla sinulle avuksi matkalla kohti täydellistä vartaloa. Sinun täytyy selvittää, että kehosi saa varmasti sopivan määrän proteiinia, että lihakset pystyvät kasvamaan. Kaiken ohessa sinun pitää saada riittävästi hiilareita, jotta sinulla on riittävästi polttoainetta jota käyttää, kun lähdet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top