Kuntosalit Ikaalinen

Päivitetty: 17.1.2022

Harjoittelu kuntosalilla on tärkeää ajatellen hyenkilön hyvinvointia ja treenaaminen käy varmasti nuorille ja vanhemmillekin. Tavoitteistasi riippuen sinulla on mahdollista salitreenin avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Salilla voi tehdä monipuolista treeniä ja kehittää jokaista kropan osa-aluetta. Lihastreeni takaa, että lihaksesi pysyy loistavassa iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten haurastumista. Rasvaa voi polttaa aerobisella treenillä eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia kohtuullisen matalalla sykkeellä. Tähän sopii loistavasti treenit kevyillä käsipainoilla ja pitkillä sarjoilla tai vaikka kuntopyörän polkeminen.

Miten valita itselleen sopiva kuntosali? Kaikista kaupungista löytyy useita hyviä kuntokeskuksia. Osa muistuttaa enemmän liikuntakeskusta ja vastaavasti osa on enemmän fitness-tyypeille suunnattuja saleja. Joihinkin pitää sitoutua vuosisopimuksella ja silloin maksat kiinteää kuukausimaksua, kun vastaavasti muut kuntosalit myyvät sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Myös opiskelijat ja eläkeläiset saavat hyvän alennuksen.

Valinta tehdään useimmiten salin sijainnin, kuukausimaksun sekä kuntosalilaitteiden kunnon pohjalta. Toiset tykkää, jos salin yhteydessä on mahdollista saada oheispalveluita (PT, urheiluhieroja, ravintovalmennus) tai toisille infrapunasauna täytyy löytyä.

Harjoittelu salilla

Kuntosalin sijainnilla on väliä. Salin sijaitessa kodin lähettyvillä tai vaikkapa työmatkan varrella, helpottaa se kuntosalille menoa. Kuntosalille tulee mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos treenipaikka on arjen menojen suhteen hyvällä paikalla.

Meillä Suomessa on useita saliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Kaikkein suurimpien yritysten joukossa on paljon suomalaisia sekä ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia. Ykkösen perässä tulevat Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Edellämainituista firmoista kasvua on ollut kaikkein eniten ulkomaisella Fitness24sevenillä. Suosituimmat paikkakunnat menevät käsi kädessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on kaupungeista selkeästi ykkönen. Sen seuraajina tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi ja Turku ja Pori.

Löydä sopiva Personal Trainer kaupungista Ikaalinen

Sinulle sopivimman Personal trainerin valinta on todella tärkeää, jos havittelet hyviä tuloksia salilla. Sinun sekä Personal trainerin yhteistyö on tärkeässä osassa, koska juuri sinulle sopivan tavoitteen valinta on valmentajan tärkeimpiä tehtäviä. Valmentajan on kyettävä kuuntelemaan ajatuksiasi, huoliasi sekä kroppaasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Kaikista tärkeintä on, se että mielestäsi on miellyttävää mennä treenaamaan koutsin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi seuraavan treenin.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Ravinto-ohjeet voi keksiä itse tai vastuun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer rakentaa hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ravinto-ohjelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Hyvin rakennetussa ravinto-ohjeessa sinä saat tarpeeksi energiaa sekä tarpeellisia ravintoaineita riittävän määrän. Tarkasti suunniteltu ravintosuunnitelma varmistaa myös, että syöt monipuolisesti sekä verensokeri ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta sinä jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy treenatessa välittömästi käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top