Kuntosalit Imatra

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö voi hyvin, hänen täytyy saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä lepoa. Salitreeni on mahtava tapa urheilla enemmän tavallisen hyötyliikunnan lisäksi. Sitä paitsi lihaskunnon jatkuva treenaaminen tasapainottaa hormonitasapainoa. Kuntosalilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasmassan kasvattaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen harjoittelu ovat kaikkein suosituimpia harjoittelumuotoja. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä määrittää, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka raskailla painoilla treenaat.

Miten löytää itselleen passeli kuntosali? Jokaisesta kaupungista löytyy useita erityyppisiä kuntokeskuksia. Osa on lähempänä liikuntakeskusta ja vastaavasti toiset ovat enemmän voimamiehille tarkoitettuja saleja. Toisiin täytyy sitoutua vuosisopimuksella ja maksaa kiinteää kuukausihintaa, kun taas toiset salit myyvät kertakäyntejä ja sarjalippuja. Myös opiskelijat ja seniorit saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Valinta tehdään useimmiten kuntosalin sijainnin, kuukausimaksun ja salilaitteiden tason pohjalta. Jotkut arvostaa, jos salin yhteydessä on mahdollista varata oheispalveluita (PT, hieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Treenaaminen kuntokeskuksessa

Tilastojen mukaan sijainti on ylivoimaisesti merkittävin tekijä. Salin täytyy olla joko lähellä kotia, olla työpaikan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat melko mukavuudenhaluisia, että suomalaiset haluavat liittää salilla käynnin läheisesti arkeen.

Suomessa on monia kuntokeskuksia, joilla on tarjolla monenlaisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomen isoimpien kuntosaliketjujen joukossa on vahvasti suomalaisia ja ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdoltaan suurin saliketju on SATS Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Näistä firmoista kasvussa on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Suurimmatt paikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien koon kanssa. Totutusti Helsinki on näistä ylivoimainen kärkikaupunki. Sen jälkeen tulevat Espoo, Tampere, Jyväskylä, Oulu ja Turku ja Pori.

Etsi sopiva Personal Trainer kaupungista Imatra

Jos haluat tietää, että kaikki liikkeet tulee varmasti tehtyä niin kuin pitää sekä vaivannäkösi kantaa hedelmää, niin kannattaa ehkä miettiä personal trainerin palkkaamista. Tässä yhteisessä tekemisessä on tosi tärkeää, että uskot valmentajaasi kympillä ja teidän väliset kemiat toimivat yksiin. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle treeniohjelman aikana.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Ravinto-ohjeet voi suunnitella yksinään tai sen voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer osaa suunnitella toimivan ja tasokkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman kuntosaliharjoittelun tueksi. Laadukkaasti suunnitellussa ravinto-ohjelmassa saat sopivasti energiaa ja tärkeitä ravintoaineita oikean määrän. Oikein suunniteltu ravinto-ohje varmistaa sen, että syöt monipuolisesti ja sokeriarvot ei pompi edestakaisin. Näin jaksat jatkuvasti toimia arjessa ja etkä väsy treenatessa helposti salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top