Kuntosalit Jämsä

Päivitetty: 17.1.2022

Treenaminen kuntosalilla on tärkeää ajatellen hyenkilön terveyttä ja kuntosaliharjoittelu sopii varmasti joka ikäiselle. Harjoitteluohjelmasta riippuen voit salitreenin avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Kuntosalilla voidaan tehdä monipuolista treeniä ja treenata jokaista kehon osa-aluetta. Voimaharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy hyvässä iskussa ja estää lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä aerobisesti eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Tähän soveltuu erinomaisesti treenit kevyillä käsipainoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai esimerkiksi kuntopyöräily.

Miten valita juuri passeli kuntosali? Kaikista Suomen kaupungista löytyy monia erityyppisiä kuntosaleja. Monet on lähempänä liikuntakeskusta ja kun taas toiset ovat enemmän voimamiehille tarkoitettuja saleja. Toisiin pitää tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja silloin maksat kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti toiset kuntosalit tarjoavat sinulle lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Myös opiskelijat että seniorit saavat hyvän alennuksen.

Valinta tehdään monesti salin sijainnin, kuukausimaksun ja laitteiden tason perusteella. Jotkut tykkää, jos kuntokeskuksesta voi varata oheispalveluita (PT, hieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Treenaaminen kuntosalilla

Tutkimuksen mukaan salin sijainti on ylivoimaisesti tärkein asia. Kuntosalin pitää olla joko työn ja kodin, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomalaiset ovat melko laiskoja, koska suomalaiset haluavat liittää kuntosalitreenin tiiviisti arkielämään.

Suuret ketjut ovat vallanneet Etelä-Suomen tällä vuosituhannella, kun aikaisemmin suurin osa kuntoilupaikoista oli yksityisiä yrityksiä. Näkyvimmät kuntokeskukset ovat SATS Elixia Finland Oy, Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Kovimmassa kasvuvauhdissa on ollut viime vuosina Fitness247, joka itse asiassa on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin ketju on Elixia, joka omistaa yhteensä 21 toimipistettä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Se ei ole jymy-yllätys, sillä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Kuinka löytää itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Jämsä

Kaikkein parhaan Personal trainerin valinta on hyvin tärkeää, jos havittelet hyviä tuloksia. Sinun sekä valmentajan välinen yhteisymmärrys on erittäin suuressa roolissa, koska yhteisen päämäärän valinta on valmentajan tärkeimpiä tehtäviä. Personal trainerin on pystyttävä kuuntelemaan tavoitteitasi, huoliasi ja kroppaasi treeniohjelman suunnittelemisessa. Kaikista tärkeää on, se että sinun mielestä on miellyttävää harjoitella personal trainerin kanssa, etkä ole keksimässä kaikenlaisia mahdollisia esteitä jättääksesi väliin tulevan treenikerran.

Terveellisellä ravinnolla enemmän poweria treeniin salilla

Ruokailuohjelman voi suunnitella itse tai sen voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer osaa tehdä toimivan ja laadukkaan tarpeesi huomioivat ruokailuohjelman kuntosaliharjoittelun tueksi. Oikeaoppisesti luodussa ravinto-ohjelmassa saat riittävästi energiaa sekä tarpeellisia ravintoaineita riittävästi. Tarkasti rakennettu ravinto-ohjelma varmistaa sen, että kehosi saa tarvittavia ravinteita kattavasti ja veren sokeritaso ei heittele. Tämän avulla sinulla riittää energiaa päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä harjoittelun aikana välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top