Kuntosalit Järvenpää

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeä osa sinun terveyttä ja treenaaminen soveltuu mainiosti kaikenikäisille. Treenaamisen tyylistä riippuen pystyt harjoittelun avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla on mahdollista toteuttaa treenin monipuolisesti ja kehittää jokaista kropan osaa. Lihasharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy erinomaisessa kunnossa ja vähentää lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa aerobisella treenillä eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Tähän sopii loistavasti harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kuntopyöräily.

Parhaan salin löytäminen saattaa joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan voi olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden kunto, kuukausikortin määrä, määräaikaisuus, paikan sijainti sekä muut tukipalvelut, kuten hierojapalvelut. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit salia kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Monesti kuukauden kestävän salikortin hinta liikkuu noin 30-80 €:n välillä. Hintaan vaikuttaa suuresti kyseisen paikan oheispalvelut ja sijainti. Lisäksi on 24/7 auki olevia kuntosaleja, joissa voi harjoitella juuri silloin kuin sinulle sopii. Tämän tyyliset paikat pääsääntöisesti tarjoavat itse salin vapaan käytön edulliseen kk-hintaan. Jäsenyyteen ei tällöin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Punnerrukset salilla

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Kuntosalin ollessa kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa se salilla käyntiä. Kuntosalille tulee mentyä helpommin ja toistuvammin, jos treenipaikka on arjen menojen suhteen sopivassa paikassa.

Suuret ketjut ovat vallanneet suurimmat kaupungit tällä vuosituhannella, kun ennen lähes kaikki kuntoilupaikoista oli yksityisiä yrityksiä. Kaikkein isoimmat kuntosaliketjut ovat Elixia, Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Kovimmassa kasvuvauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia, jolla on yhteensä 21 toimipistettä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Se ei ole jymy-yllätys, sillä samat kaupungit ovat Suomen suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Valitse paras Personal Trainer kaupungista Järvenpää

Jos haluat olla varma, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä oikein sekä harjoittelusi tuottaa varmasti tulosta, niin sinun kannattaa ajatella personal trainerin ottamista. Tässä yhteisessä tekemisessä on kriittistä, että uskot personal traineriasi kympillä ja teidän väliset kemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja tinkimättömänä kannustajana sinulle saliohjelman aikana.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Ravinto-ohjelman voi keksiä itse tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer tekee hyvän ja laadukkaan tarpeesi huomioivat ravintosuunnitelman harjoittelusi tueksi. Hyvin luodussa ravintosuunnitelmassa sinä saat tarpeeksi energiaa ja sinulle tärkeitä ravinteita riittävästi. Tarkasti mietitty ravintosuunnitelma varmistaa sen, että syöt monipuolisesti sekä veren sokeritaso ei heittele. Näiden asioiden ansiosta olet energinen ja jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy treenatessa välittömästi salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top