Kuntosalit Kaarina

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeä osa sinun hyvinvointia ja treenaaminen sopii varmasti kaikenikäisille. Tavoitteistasi riippuen sinulla on mahdollista salitreenin avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla on mahdollista toteuttaa treenin monipuolisesti ja kehittää jokaista kropan osa-aluetta. Lihastreeni pitää lihaksesi loistavassa iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Kaloreita saadaan poltettua kestävyysharjoittelulla eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia alle 140:n sykkeellä. Siihen soveltuu hyvin harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja pitkillä sarjoilla tai vaikka kuntopyörän polkeminen.

Mieluisan kuntosalin löytäminen voi joskus olla vaikeaa. Tärkeitä kriteereitä kuntosalia kohtaan saattaa olla salin monipuolisuus, laitteiden kunto, liittymismaksun suuruus, mahdollinen sitoutumispakko, paikan sijainti sekä lisäpalvelut, kuten personal trainer. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Monesti kuntosalin kuukausimaksu liikkuu suunnilleen 30-80 €:n välillä. Kuukausimaksuun vaikuttavat paljon sali palvelut ja missä se sijaitsee. Nykyään on vuorokauden ympäri auki olevia kuntosaleja, joissa on mahdollista harjoitella mihin kellon aikaan tahansa. Tämän tyyliset paikat pääsääntöisesti tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Jäsenyyteen ei silloin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Harjoittelu kuntokeskuksessa

Salin sijainnilla on merkitystä. Paikan sijaitessa kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Salille tulee mentyä helpommin ja toistuvammin, jos kuntosali on työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Suomessa on useita kuntosaliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Kaikkein suurimpien yritysten mukana on paljon kotimaisia sekä ulkomaalaisia salifirmoja. Liikevaihdoltaan suurin kuntosaliketju on SATS Elixia Finland Oy. Ykkösen jälkeen tulevat Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven ja EasyFit.

Näistä firmoista kasvua on ollut kaikkein eniten ruotsalainen Fitness24seveni:lla. Isoimmat kuntosalipaikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Totutusti Helsinki on kaupungeista selvä ykkönen. Helsingin seuraajina tulevat Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Kuinka löytää sopivin Personal Trainer kaupungista Kaarina

Halutessasi olla satavarma, että kaikki liikkeet tulee tehtyä niin kuin pitää ja harjoittelusi parantaa vartaloasi, niin on suositeltavaa miettiä oman treenaajan ottamista. Sinun ja valmentajan välisessä välillä on tosi tärkeää, että kunnioitat personal traineriasi kympillä ja teidän väliset kemiat toimii keskenään. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana kannustajana sinulle saliohjelman aikana.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Kun laitat suuhusi tärkeimpiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä juttuja unelmien tavoittelemisessa. Jokapäiväinen herkkujen syönti pilaa hyvänkin harjoituksen aikaansaannoksen, joten voi olla hyvä miettiä voisiko sinulle yksilöity ravintosuunnitelma auttaa sinua matkalla kohti kauniimpaa kroppaa. Sinun on hyvä varmistaa, että kroppasi saa varmasti sopivan määrän proteiinia, että lihaksesi voivat kehittyä. Sen tueksi sinun pitää saada sopivasti hiilareita, jotta kehossasi on varmasti riittävästi polttoainetta, kun menet kuntoilemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top