Kuntosalit Kajaani

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen pysyy terveenä, hänen pitää saada riittävä määrä ravintoa, liikuntaa sekä nukkua riittävästi. Salitreeni on mahtava tapa urheilla enemmän arjen hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon harjoittaminen tasoittaa hormonitasapainoa. Kuntosalilla voit harjoitella monipuolisesti. Lihasten kasvattaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteytys ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat todella suosittuja saliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä määrittää, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka raskailla painoilla harjoittelet.

Mieluisan kuntosalin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan voivat olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, kuukausi- tai kertamaksun suuruus, mahdollinen määräaikaisuus, paikan sijainti ja lisäpalvelut, kuten hieronta. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Monesti kuukausikortin hinta salille vaihtelee suunnilleen 30 – 80 euron välillä. Hintaan vaikuttavat suuresti kuntosalin oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyään on vuorokauden ympäri auki olevia kuntosaleja, joissa voit käydä juuri silloin kuin sinulle sopii. Nämä salit yleensä tarjoavat vain itse kuntosalin vapaan käyttämisen halpaan kk-hintaan. Kuukausimaksuun ei tällöin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Lihastreeni salilla

Gallupin mukaan salin sijainti on selvästi merkittävin tekijä. Kuntosalin täytyy sijaita joko lähellä kotia, olla työpaikan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomalaiset ovat melko mukavuudenhaluisia, että suomalaiset haluavat yhdistää kuntosalitreenin tiiviisti arkirutiineihin.

Täällä on useita kuntokeskuksia, joilla on tarjolla kattavasti kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suomessa suurimpien yritysten joukossa on useita suomalaisia ja ulkomaalaisia salifirmoja. Liikevaihdoltaan suurin yritys on SATS Elixia Finland Oy. Tämän jälkeen tulevat Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Näistä firmoista kasvussa on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Suosituimmat kuntosalipaikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien koon kanssa. Totutusti Helsinki on näistä selvä ykkönen. Helsingin seuraajina tulevat Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Oulu ja Turku ja Pori.

Kuinka löytää sopivin Personal Trainer kaupungista Kajaani

Hyvän ja ammattitaitoisen PT:n valinta on erityisen tärkeää, jos haluat saada erinomaisia tuloksia. Sinun ja valmentajan välinen yhteistyö on erittäin suuressa roolissa, koska juuri sinulle sopivan päämäärän valinta on personal trainerin kriittisimpiä tehtäviä. Personal trainerin on pystyttävä kuuntelemaan ajatuksiasi, tarpeitasi ja kehoasi saliohjelman rakentamisessa. Tässä tärkeää on, että sinun mielestä on mukava kuntoilla personal trainerin kanssa, etkä heti keksi kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi tulevan treenin.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Jos tankkaat niitä oikeita ravintoaineita on tärkeimpiä juttuja omien unelmien tavoittelemisessa. Useasti tapahtuva herkkujen syönti tuhoaa hyvänkin salikäynnin aikaansaannoksen, joten voi olla hyvä ajatella voiko sinulle tehty yksilöllinen ravintosuunnitelma tukea sinua matkalla kohti täydellistä kehoa. Sinun täytyy tarkastaa, että syöt ihan varmasti sopivan määrän proteiinia, että lihakset voivat kasvaa. Sen ohessa tarvitset riittävästi hiilihydraatteja, että kropastasi löytyy varmasti riittävästi polttoainetta, kun lähdet harjoittelemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top