Kuntosalit Kalajoki

Päivitetty: 17.1.2022

Että ihminen pysyy terveenä, hänen on saatava riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä unta. Saliharjoittelu on loistava tapa lisätä liikuntaa normaalin hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon kehittäminen vakauttaa sinun hormonitoimintaa. Kuntosalilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasmassan vahvistaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat suosittuja kuntosalitreenejä. Tavoitteesi ja harjoittelun määrä määrittää, miten monta toistoa teet sarjassa ja kuinka raskailla painoilla treenaat.

Miten valita juuri sopiva kuntosali? Jokaisesta kaupungista löytyy useita hyviä kuntokeskuksia. Osa näistä on lähempänä liikuntakeskusta ja kun taas osa on tuntuvat olevan painonnostajille suunnattuja saleja. Joihinkin sinun pitää tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja silloin maksat kiinteää kuukausimaksua, kun taas toiset kuntosalit tarjoavat sinulle kertakäyntejä ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät alennuksella treenaamaan.

Valinta tehdään monesti sijainnin, hinnoittelumallin ja laitteiden tason perusteella. Toiset tykkää, jos samasta paikasta on mahdollista ostaa oheispalveluita (personal trainer, urheiluhieronta, ravintovalmennus) tai toisille infrapunasauna pitää olla.

Lihastreeni kuntokeskuksessa

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Salin ollessa asunnon lähistöllä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Treenaamaan tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos sali on arkimenojen kannalta sopivassa paikassa.

Suomessa on paljon liikuntakeskuksia, joilla on tarjolla kattavasti kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomen isoimpien kuntosaliketjujen joukossa on useita suomalaisia sekä ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdoltaan suurin kuntosaliketju on SATS Elixia. Ykkösen jälkeen tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Kyseisistä yrityksistä kasvua on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Suurimmatt paikkakunnat menevät käsi kädessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on kaupungeista selvä ykkönen. Helsingin seuraajina tulevat Espoo, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Etsi sopiva Personal Trainer kaupungista Kalajoki

Sinulle sopivimman Personal trainerin löytäminen on hyvin tärkeää, jos havittelet hyviä tuloksia. Sinun ja valmentajan välinen yhteisymmärrys on erittäin suuressa osassa, koska yhteisen tavoitteen kartoittaminen on valmentajan olennaisimpia tehtäviä. Personal trainerin on pystyttävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi ja kroppaasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Tässä tärkeää on, se että mielestäsi on miellyttävää mennä harjoittelemaan personal trainerin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen tekosyitä välttääksesi seuraavan treenikerran.

Terveellisellä ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Ravinto-ohjeet voi suunnitella yksinään tai sen voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer osaa tehdä hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ruokailuohjelman kuntosaliharjoittelun lisäksi. Laadukkaasti tehdyssä ravinto-ohjeessa sinä saat tarpeeksi energiaa sekä sinulle tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Oikein mietitty ravinto-ohje varmistaa sen, että syöt monipuolisesti sekä verensokeri ei vaihtele liikaa. Näin sinulla riittää energiaa jatkuvasti toimia arjessa ja etkä uuvu harjoittelun aikana helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Vieritä ylös