Kuntosalit Kankaanpää

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeää ajatellen hyenkilön hyvinvointia ja saliharjoittelu käy mainiosti kaikenikäisille. Kuntosalitreenityypistä riippuen sinulla on mahdollista harjoittelun avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voi tehdä monipuolista treeniä ja treenata jokaista kropan osaa. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi loistavassa kunnossa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa aerobisesti eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen soveltuu erinomaisesti harjoittelu kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kuntopyörän polkeminen.

Sopivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan voi olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden taso, liittymismaksun hinta, mahdollinen määräaikaisuus, paikan sijainti ja oheispalvelut, kuten hieronta. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille liikkuu suunnilleen 30-80 €:n välillä. Hintatasoon vaikuttavat paljon kuntosalin palvelut ja sijainti. Nykyään on vuorokauden ympäri auki olevia kuntosaleja, joissa voit harjoitella mihin kellon aikaan tahansa. Tällaiset paikat pääsääntöisesti tarjoavat vain itse salipuolen vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Kuukausikorttiin ei siinä tapauksessa sisälly oheispalveluita.

Kuntoilua kuntokeskuksessa

Näistä eri tekijöistä kyselytutkimuksemme mukaan sijainti on selkeästi merkittävin tekijä. Kuntokeskuksen täytyy sijaita joko työn ja kodin, ruokakaupan tai harrastusten läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat melko laiskoja, koska suomalaiset haluavat yhdistää saliharjoittelun läheisesti arkeen.

Meillä Suomessa on useita saliketjuja, jotka tarjoavat kattavasti kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomessa suurimpien yritysten mukana on vahvasti kotimaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Suurin saliketju on Elixia. Ykkösen jälkeen tulevat Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Kyseisistä firmoista on kasvanut eniten ulkomaisella Fitness24sevenillä. Isoimmat kuntosalipaikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien koon kanssa. Luonnollisesti Helsinki on näistä selvä kärkikaupunki. Tämän jälkeen tulevat Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi sekä Turku ja Pori.

Valitse sopiva Personal Trainer kaupungista Kankaanpää

Jos haluat varmistaa, että jokainen liike tulee tehtyä täydellisesti sekä vaivannäkösi kantaa hedelmää, niin sinun kannattaa miettiä personal trainerin valintaa. Muista, että yhteisessä tekemisessä on tosi tärkeää, että luotat omaa traineriasi sataprosenttisesti ja sinun ja valmentajan väliset henkilökemiat toimivat yksiin. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana kannustajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Sopivalla ravinnolla enemmän poweria treeniin salilla

Ruokailuohjelman voi suunnitella itse tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer osaa suunnitella toimivan ja tasokkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Laadukkaasti rakennetussa ravinto-ohjeessa saat sopivan määrän energiaa ja tärkeitä ravintoaineita riittävän määrän. Hyvin rakennettu ravinto-ohje varmistaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita kattavasti sekä verensokeri ei pompi edestakaisin. Näiden asioiden ansiosta jaksat joka päivä toimia arjessa ja etkä väsähdä harjoittelun aikana helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top