Kuntosalit Kannus

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen pysyy hyvinvoivana, hänen täytyy saada riittävästi ruokaa, liikuntaa ja unta. Treenaaminen kuntosalilla on loistava tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan tueksi. Lihasten jatkuva treenaaminen vakauttaa hormonitoimintaasi. Kuntosalilla voit harjoitella monipuolisesti. Lihasmassan vahvistaminen ja kasvattaminen, rasvan polttaminen, kropan kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat suosittuja harjoittelumuotoja. Sinun omat tavoitteesi ja treeniohjelma kertoo sinulle, kuinka monta monella toistolla teet yhden sarjan ja miten raskailla painoilla treenaat.

Kivan salin löytäminen voi joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan voi olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausikortin hinta, mahdollinen määräaikaisuus, fasiliteettien sijainti ja muut tukipalvelut, esimerkiksi personal trainer. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille liikkuu noin 30 – 80 euron välillä. Kuukausimaksuun vaikuttavat suuresti sali oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyään on 24/7 auki olevia saleja, joissa pystyy käydä mihin kellon aikaan tahansa. Tällaiset kuntosalit pääsääntöisesti tarjoavat vain itse kuntosalin vapaan käyttämisen edulliseen kk-hintaan. Jäsenyyteen ei siinä tapauksessa sisälly muita palveluja.

Kuntoilua salilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on merkitystä. Kuntosalin ollessa asunnon lähellä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa tämä kuntosalilla käyntiä. Kuntosalille tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos sali sijaitsee työmatkan kannalta hyvällä paikalla.

Suomessa on monia kuntosaliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Kaikkein suurimpien yritysten mukana on useita suomalaisia ja ulkomaalaisia salifirmoja. Liikevaihdoltaan suurin saliketju on SATS Elixia Finland Oy. Ykkösen jälkeen tulevat Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Edellämainituista firmoista on kasvanut kaikkein eniten ulkomaisella Fitness24seveni:lla. Isoimmat paikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien koon kanssa. Totutusti Helsinki on Suomen selvä ykkönen. Tämän seuraajina tulevat Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi ja Turku.

Kuinka löytää hyvä Personal Trainer kaupungista Kannus

Halutessasi varmistaa, että jokainen liike tulee tehtyä niin kuin pitää sekä harjoittelusi parantaa vartaloasi, niin on hyvä ajatella personal trainerin valintaa. Sinun ja valmentajan välisessä välillä on tosi tärkeää, että luotat valmentajaasi sataprosenttisesti ja teidän väliset kemiat toimii yksiin. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle saliohjelman aikana.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Kun tankkaat välttämättömiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita unelmien saavuttamisessa. Viikottainen herkkujen syönti pilaa hyvänkin harjoituksen lopputuloksen, joten on suositeltavaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöllinen ravintosuunnitelma auttaa sinua matkalla kohti unelmiesi vartaloa. Sinun täytyy varmistaa, että saat varmasti sopivan määrän proteiinia, että lihakset voivat kasvaa. Tämän ohessa sinun pitää saada riittävästi hiilihydraatteja, jotta sinulla on riittävästi enrgiaa, kun menet harjoittelemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top