Kuntosalit Karkkila

Päivitetty: 17.1.2022

Että henkilö voi hyvin, hänen on saatava riittävä määrä ravintoa, liikuntaa sekä lepoa. Treenaaminen kuntosalilla on loistava tapa lisätä liikuntaa arjen hyötyliikunnan lisäksi. Lihasten harjoittaminen vakauttaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Salilla voit harjoitella monipuolisesti. Lihasten kasvattaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen harjoittelu ovat suosittuja kuntosaliohjelmia. Tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja miten raskailla painoilla harjoittelet.

Miten valita itselleen sopiva kuntosali? Kaikista suurimmista kaupungeista löytyy hyvinkin erilaisia kuntosaleja. Osa näistä on lähempänä liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset enemmän fitness-tyypeille tarkoitettuja saleja. Toisiin sinun pitää sitoutua vuosisopimuksella ja silloin maksat kiinteää kuukausihintaa, kun vastaavasti muut kuntosalit myyvät lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat että eläkeläiset saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Viimekädessä päätös tehdään monesti sijainnin, hinnoittelumallin sekä kuntosalilaitteiden kunnon perusteella. Toiset arvostaa, jos salin yhteydessä on mahdollista saada lisäpalveluita (personal trainer, hieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Lihastreeni kuntokeskuksessa

Tilastojen mukaan salin sijainti on selvästi tärkein tekijä. Salin pitää olla joko työn ja kodin, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomessa ihmiset ovat melko laiskoja, koska he haluavat liittää salitreenin tiiviisti arkeen.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet suurimmat kaupungit tällä vuosituhannella, koska ennen sitä pääosa kuntoilupaikoista oli yksityisomistuksessa. Kaikkein isoimmat ketjut ovat SATS Elixia, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Suurimmassa kasvuvauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka itse asiassa on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia, jolla on enemmän kuin 20 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Se ei ole mikään jymy-yllätys, koska nämä samat kaupungit ovat kaikkein suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Valitse sopiva Personal Trainer kaupungista Karkkila

Kaikkein parhaan PT:n löytäminen on todella tärkeää, jos havittelet erinomaisia tuloksia. Sinun sekä Personal trainerin yhteistyö on erittäin suuressa roolissa, koska yhteisen päämäärän löytäminen on personal trainerin kriittisimpiä tehtäviä. Personal trainerin on pystyttävä kuuntelemaan ajatuksiasi, murheitasi ja kehoasi saliohjelman rakentamisessa. Kaikista tärkeintä on, se että sinun mielestä on mukava kuntoilla personal trainerin kanssa, etkä heti keksi tekosyitä viikottain jättääksesi väliin tulevan harjoittelukerran.

Terveellinen ja oikea ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Jos laitat suuhusi niitä oikeita ravintoaineita on parhaita juttuja omien tavoitteiden tavoittelemisessa. Useasti tapahtuva herkuttelu pilaa kovankin treenin aikaansaannoksen, joten kannattaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöity ravinto-ohjelma olla sinulle avuksi tavoitellessasi kauniimpaa kroppaa. Sinun on hyvä tarkastaa, että kehosi saa ihan varmasti riittävän määrän protskua, että lihakset voivat kasvaa. Tämän lisäksi tarvitset riittävästi hiilareita, jotta sinulla on vaadittu määrä polttoainetta jota käyttää, kun menet harjoittelemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top