Kuntosalit Kaskinen

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeä osa sinun hyvinvointia ja salitreeni sopii hyvin joka ikäiselle. Treenaamisen tyylistä riippuen sinulla on mahdollista harjoittelun avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Salilla on mahdollista toteuttaa monipuolista treeniä ja kehittää jokaista kehon osaa. Voimaharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy erinomaisessa kunnossa ja vähentää lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa aerobisesti eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen soveltuu hyvin treenit kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Kuinka valita juuri passeli kuntosali? Useimmista suurimmista kaupungeista löytyy hyvinkin erityyppisiä kuntosaleja. Osa näistä muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset enemmän fitness-tyypeille suunnattuja saleja. Joihinkin täytyy sitoutua vuosisopimuksella ja silloin maksat kiinteää kuukausimaksua, kun vastaavasti toiset salit myyvät lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat että eläkeläiset saavat edullisemman hinnan maksuista.

Valinta tehdään useimmiten kuntosalin sijainnin, hinnoittelun sekä laitteiden tason perusteella. Osa tykkää, jos kuntokeskuksesta voi saada lisäpalveluita (personal trainer, urheiluhieronta, ravintovalmennus) tai toisille infrapunasauna pitää olla.

Harjoittelu kuntokeskuksessa

Tutkimuksen mukaan salin sijainti on selkeästi tärkein asia. Kuntokeskuksen täytyy olla joko lähellä kotia, olla työpaikan, kaupan tai harrastusten läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat aika mukavuudenhaluisia, koska he haluavat yhdistää kuntosalitreenin tiiviisti arkeen.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Etelä-Suomen viime vuosikymmenellä, kun ennen sitä pääosa saleista oli yksityisomistuksessa. Näkyvimmät kuntosaliketjut ovat SATS Elixia, Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Kovimmassa kasvussa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka on ruotsalainen ketju. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 liikuntakeskusta Etelä-Suomessa. Se ei ole jymy-yllätys, sillä samat kaupungit ovat kaikkein suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Miten löytää hyvä Personal Trainer kaupungista Kaskinen

Hyvän ja ammattitaitoisen Personal trainerin löytäminen on hyvin tärkeää, jos havittelet kovia tuloksia. Sinun sekä personal trainerin välinen yhteisymmärrys on erittäin suuressa roolissa, koska juuri sinulle sopivan päämäärän kartoittaminen on PT:n kriittisimpiä tehtäviä. Personal trainerin on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, tarpeitasi ja kehoasi saliohjelman suunnittelemisessa. Yhteistyössä tärkeintä on, että sinusta on kivaa harjoitella valmentajan kanssa, etkä heti keksi tekosyitä viikottain välttääksesi seuraavan treenikerran.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjelman voi luoda ihan itse tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer osaa suunnitella hyvän ja laadukkaan henkilökohtaisen ravintosuunnitelman harjoittelusi rinnalle. Oikeaoppisesti tehdyssä ravinto-ohjelmassa tulet saamaan sopivan määrän energiaa ja tarpeellisia ravintoaineita riittävästi. Hyvin suunniteltu ravinto-ohjelma takaa sen, että saat ravinteita monipuolisesti ja verensokeri ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta sinulla riittää energiaa jatkuvasti hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy harjoittelun aikana helposti kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top