Kuntosalit Kauhajoki

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen pysyy hyvinvoivana, hänen pitää saada riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä lepoa. Salitreeni on erinomainen tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Sitä paitsi lihaskunnon jatkuva treenaaminen tasoittaa hormonitasapainoa. Kuntosalilla voit treenata monipuolisesti. Monipuolinen lihasten kasvattaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat kaikkein suosituimpia kuntosalitreenejä. Sinun omat tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi määrittää, miten monta monella toistolla teet yhden sarjan ja miten raskailla painoilla treenaat.

Mieluisan kuntosalin löytäminen voi joskus olla hankalaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita kuntosalia kohtaan saattaa olla salin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, liittymismaksun suuruus, mahdollinen määräaikaisuus, paikan sijainti ja oheispalvelut, esimerkiksi hierojapalvelut. Suomalaisille varmasti tärkeimmät kriteerit salia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Usein kuukausikortin hinta salille liikkuu noin 30-80e välillä. Hintaan vaikuttaa paljon kuntosalin oheispalvelut ja missä se sijaitsee. Lisäksi on vuorokauden ympäri avoinna olevia paikkoja, joissa pystyy käytännössä treenata juuri silloin kuin sinulle sopii. Tällaiset kuntoilupaikat usein tarjoavat pelkästään salin vapaan käyttämisen edulliseen kk-hintaan. Kk-korttiin ei tällöin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Kuntoilua kuntokeskuksessa

Salin sijainnilla on väliä. Paikan sijaitessa asunnon lähistöllä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa tämä kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee mentyä helpommin ja useammin, jos treenipaikka on työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Kuntosaliketjut ovat valloittaneet Suomen 2000-luvulla, kun aiemmin lähes kaikki kuntosaleista oli yksityisomistuksessa. Suurimmat ketjut ovat SATS Elixia Finland, Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia Finland Oy, joka omistaa yhteensä 21 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole jymy-yllätys, sillä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän lisäksi.

Etsi sopivin Personal Trainer kaupungista Kauhajoki

Sinulle sopivimman salivalmentajan valinta on hyvin tärkeää, jos haluat saada hyviä tuloksia aikaiseksi. Sinun ja personal trainerin välinen yhteisymmärrys on erittäin suuressa osassa, koska oikean tavoitteen kartoittaminen on valmentajan tärkeimpiä tehtäviä. Valmentajan on pystyttävä kuuntelemaan tavoitteitasi, murheitasi sekä kroppaasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Kaikista tärkeää on, se että sinusta on mukava mennä treenaamaan valmentajan kanssa, etkä heti keksi tekosyitä välttääksesi tulevan rääkin.

Terveellinen ja oikea ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Suunnitelman voi tehdä yksinään tai antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer rakentaa toimivan ja laadukkaan henkilökohtaisen ravinto-ohjelman harjoittelusi tueksi. Oikeaoppisesti suunnitellussa ravinto-ohjeessa saat sopivasti energiaa sekä tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Oikein suunniteltu ruokaohjelma takaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita kattavasti ja veren sokeritaso ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta olet energinen ja jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä harjoittelun aikana helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top