Kuntosalit Kauhava

Päivitetty: 17.1.2022

Kuntosaliharjoittelu on tärkeää ajatellen ihmisen terveyttä ja salitreeni sopii mainiosti nuorille ja vanhemmillekin. Tavoitteistasi riippuen voit harjoittelun avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla on mahdollista toteuttaa monipuolista treeniä ja kehittää jokaista kropan osaa. Voimaharjoittelu pitää lihaksesi erinomaisessa kunnossa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä aerobisella treenillä eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Tähän sopii loistavasti harjoittelu kevyillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tai vaikka kuntopyöräily.

Sopivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Kaikkein kriittisimpiä kriteereitä kuntosalia kohtaan saattaa olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden taso, kuukausi- tai kertamaksun hinta, määräaikaisuus, kuntosalin sijainti ja muut mahdolliset palvelut, esimerkiksi hieronta. Suomalaisille varmasti tärkeimmät kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Monesti kuntosalin kuukausimaksu liikkuu suunnilleen 30-80 €:n välillä. Hintaan vaikuttaa paljon kuntosalin oheispalvelut ja missä se sijaitsee. Nykyään on 24/7 auki olevia kuntosaleja, joissa voi harjoitella mihin kellon aikaan tahansa. Tämän tyyliset salit pääsääntöisesti tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Jäsenyyteen ei tällöin sisälly ohjattuja tunteja.

Punnerrukset salilla

Salin sijainnilla on merkitystä. Paikan sijaitessa asunnon lähistöllä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Kuntosalille tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos kuntosali on arkimenojen kannalta sopivassa paikassa.

Kuntosaliketjut ovat vallanneet suurimmat kaupungit viime vuosikymmenellä, kun aiemmin suurin osa saleista oli yksityisomistuksessa. Suurimmat kuntosaliketjut ovat SATS Elixia Finland, Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka on ruotsalainen yritys. Liikevaihdolla mitattuna suurin ketju on SATS Elixia, joka omistaa yhteensä 21 liikuntakeskusta Etelä-Suomessa. Tämä ei ole mikään ihme, koska kyseiset kaupungit ovat Suomen suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Etsi sopivin Personal Trainer kaupungista Kauhava

Sinulle sopivimman salivalmentajan valinta on hyvin tärkeää, jos tavoittelet erinomaisia tuloksia. Sinun sekä personal trainerin välinen henkilökohtainen kemia on erittäin suuressa roolissa, koska juuri sinulle sopivan tavoitteen kartoittaminen on PT:n tärkeimpiä tehtäviä. Valmentajan on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, huoliasi ja kroppaasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Yhteistyössä tärkeää on, että mielestäsi on mukava kuntoilla koutsin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi seuraavan treenin.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Kun laitat suuhusi niitä oikeita ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita unelmien saavuttamisessa. Useasti tapahtuva herkuttelu pilaa hyvänkin salikäynnin aikaansaannoksen, joten kannattaa miettiä voisiko sinulle yksilöllinen ravinto-ohjelma tukea sinua matkalla kohti kauniimpaa kroppaa. Sinun on hyvä tarkastaa, että saat ihan varmasti riittävän määrän proteiinia, että lihaksesi pystyvät kehittymään. Tämän lisäksi sinun pitää saada riittävästi hiilihydraatteja, jotta kehossasi on riittävästi polttoainetta, kun lähdet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top