Kuntosalit Kauniainen

Päivitetty: 17.1.2022

Kuntosaliharjoittelu on tärkeä osa hyenkilön terveyttä ja saliharjoittelu käy hyvin kaikenikäisille. Treenaamisen tyylistä riippuen pystyt harjoittelun avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla voi tehdä treenin monipuolisesti ja kehittää jokaista kropan osaa. Lihastreeni takaa, että lihaksesi pysyy hyvässä kunnossa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Rasvaa voi polttaa aerobisesti eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia kohtuullisen matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu hyvin harjoittelu kevyillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tai vaikka kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Sopivan kuntosalin löytäminen voi joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita salia kohtaan voi olla kuntosalin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, liittymismaksun hinta, määräaikaisuus, paikan sijainti sekä lisäpalvelut, kuten PT. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausimaksun suuruuteen ja sijaintia kohtaan.

Usein kuukausikortin hinta salille liikkuu noin 30-80e välillä. Hintaan vaikuttaa paljon kyseisen paikan oheispalvelut ja sijainti. Lisäksi on vuorokauden ympäri avoinna olevia kuntosaleja, joissa voit käydä ihan milloin vain. Nämä kuntoilupaikat usein tarjoavat itse salin vapaan käytön edullisella kuukausimaksulla. Kuukausimaksuun ei tällöin sisälly muita palveluja.

Treenaaminen kuntokeskuksessa

Salin sijainnilla on merkitystä. Paikan sijaitessa oman kodin lähistöllä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa tämä kuntosalille menoa. Salille tulee mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos sali sijaitsee työmatkan kannalta hyvällä paikalla.

Täällä on useita liikuntakeskuksia, jotka tarjoavat kattavasti kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Suomessa suurimpien ketjujen joukossa on useita kotimaisia sekä ulkomaalaisia salifirmoja. Suurin kuntosaliketju on SATS Elixia. Tämän perässä tulevat Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Kyseisistä firmoista on kasvanut kaikkein eniten ruotsalainen Fitness24sevenillä. Isoimmat paikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien koon kanssa. Totutusti Helsinki on näistä ylivoimainen ykkönen. Sen seuraajina tulevat Vantaa, Tampere, Oulu sekä Turku.

Löydä hyvä Personal Trainer kaupungista Kauniainen

Kaikkein parhaan salivalmentajan valinta on erityisen tärkeää, jos havittelet erinomaisia tuloksia salilla. Sinun ja valmentajan välinen henkilökemia on erittäin suuressa osassa, koska yhteisen tavoitteen valinta on valmentajan tärkeimpiä tehtäviä. Personal trainerin on kyettävä kuuntelemaan ajatuksiasi, murheitasi sekä kroppaasi kunto-ohjelman rakentamisessa. Kaikista merkittävää on, se että sinusta on miellyttävää mennä treenaamaan koutsin kanssa, etkä heti keksi kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi seuraavan rääkin.

Terveellinen ja oikea ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Ruokailuohjelman voi luoda yksinään tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer tekee hyvän ja laadukkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Oikeaoppisesti suunnitellussa ravinto-ohjeessa saat tarpeeksi energiaa sekä tärkeitä ravintoaineita riittävästi. Hyvin rakennettu ravintosuunnitelma takaa sen, että syöt kattavasti ja verensokeri ei pompi edestakaisin. Tämän avulla olet energinen ja jaksat joka päivä toimia arjessa ja etkä väsy harjoittelun aikana välittömästi salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top