Kuntosalit Kemi

Päivitetty: 17.1.2022

Että ihminen pysyy terveenä, hänen on saatava riittävä määrä ruokaa, liikuntaa sekä lepoa. Salitreeni on erinomainen tapa liikkua enemmän tavallisen hyötyliikunnan tueksi. Lihaskunnon jatkuva treenaaminen vakauttaa hormonitoimintaasi. Salilla voit harjoitella monipuolisesti. Lihasten kasvattaminen, kaloreiden polttaminen, vartalon kiinteytys ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat suosittuja kuntosalitreenejä. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja miten painavilla painoilla treenaat.

Miten valita juuri passeli kuntosali? Kaikista kaupungista löytyy hyvinkin erityyppisiä kuntosaleja. Osa näistä on lähempänä liikuntakeskusta ja kun taas toiset ovat tuntuvat olevan painonnostajille suunnattuja saleja. Joihinkin sinun täytyy tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja silloin maksat kiinteää kuukausihintaa, kun taas muut salit myyvät sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Sekä opiskelijat että seniorit saavat hyvän alennuksen.

Päätös tehdään usein salin sijainnin, kuukausimaksun ja kuntosalilaitteiden kunnon perusteella. Jotkut arvostaa, jos samasta paikasta voi ostaa lisäpalveluita (PT, hieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Kuntoilua kuntokeskuksessa

Näistä eri tekijöistä kyselytutkimuksemme mukaan kuntosalin sijainti on ylivoimaisesti merkittävin asia. Kuntokeskuksen pitää olla joko kodin, työpaikan, kaupan tai harrastusten lähellä. Suomalaiset ovat melko laiskoja, koska suomalaiset liittävät saliharjoittelun tiiviisti arkielämään.

Kuntosaliketjut ovat ottaneet haltuunsa Suomen viime vuosikymmenellä, koska ennen pääosa kuntoilupaikoista oli yksityisiä yrityksiä. Kaikkein isoimmat saliketjut ovat Elixia, Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Parhaassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen yritys. Liikevaihdolla mitattuna suurin yritys on SATS Elixia Finland, joka omistaa enemmän kuin 20 toimipistettä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Tämä ei ole mikään jymy-yllätys, koska nämä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Valitse sopivin Personal Trainer kaupungista Kemi

Kaikkein parhaan PT:n löytäminen on hyvin tärkeää, jos haluat saada hyviä tuloksia. Sinun sekä Personal trainerin henkilökemia on tärkeässä osassa, koska oikean päämäärän kartoittaminen on personal trainerin kriittisimpiä tehtäviä. PT:n on pystyttävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi ja kehoasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Tässä tärkeintä on, että mielestäsi on miellyttävää mennä treenaamaan valmentajan kanssa, etkä heti keksi tekosyitä viikottain jättääksesi väliin tulevan treenin.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Se, että laitat suuhusi tärkeimpiä ravintoaineita on parhaita juttuja omien unelmien tavoittelemisessa. Useasti tapahtuva herkuttelu tuhoaa kovankin salikäynnin tuloksen, joten on suositeltavaa ajatella voiko sinulle tehty yksilöity ravintosuunnitelma auttaa sinua tavoitellessasi unelmiesi kehoa. Sinun on hyvä tarkastaa, että kroppasi saa varmasti riittävän määrän proteiinia, että lihaksesi pystyvät kasvamaan. Tämän lisäksi sinun pitää saada sopivasti hiilihydraatteja, että kroppasi saa varmasti riittävästi polttoainetta jota käyttää, kun lähdet harjoittelemaan salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top