Kuntosalit Kerava

Päivitetty: 17.1.2022

Treenaminen kuntosalilla on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia ja saliharjoittelu soveltuu varmasti nuorille ja vanhemmillekin. Treenaamisen tyylistä riippuen sinulla on mahdollista salitreenin avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Salilla on mahdollista toteuttaa monipuolista treeniä ja treenata jokaista kehon osaa. Voimaharjoittelu takaa, että lihaksesi pysyy loistavassa kunnossa ja vähentää lihasten haurastumista. Rasvaa voi polttaa aerobisesti eli tekemällä pitkiä sarjoja alle 140:n sykkeellä. Tähän soveltuu mainiosti harjoittelu kevyillä painoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Miten löytää itselleen passeli kuntosali? Useimmista kaupungista löytyy hyvinkin erityyppisiä kuntosaleja. Osa on lähempänä liikuntakeskusta ja vastaavasti toiset ovat enemmän fitness-tyypeille suunnattuja saleja. Toisiin sinun pitää hankkia vuosidiili ja silloin maksat kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti muut kuntosalit myyvät lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat että seniorit saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Päätös tehdään useimmiten sijainnin, kuukausikustannusten sekä salilaitteiden kunnon perusteella. Toiset arvostaa, jos salin yhteydessä voi saada oheispalveluita (PT, urheiluhieroja, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna pitää olla.

Lihastreeni salilla

Gallupin mukaan salin sijainti on ylivoimaisesti tärkein asia. Kuntosalin täytyy olla joko kodin, työpaikan, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomessa ihmiset ovat melko mukavuudenhaluisia, koska suomalaiset haluavat yhdistää salitreenin läheisesti arkirutiineihin.

Suomessa on paljon liikuntakeskuksia, joilla on tarjolla monipuolisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suomessa suurimpien ketjujen mukana on vahvasti kotimaisia ja ulkomaalaisia yrityksiä. Suurin yritys on Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kyseisistä yrityksistä on kasvanut eniten ruotsalainen Fitness24sevenillä. Suosituimmat kuntosalipaikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Luonnollisesti Helsinki on kaupungeista ylivoimainen ykkönen. Sen jälkeen tulevat Espoo, Tampere, Vaasa, Oulu sekä Turku.

Valitse paras Personal Trainer kaupungista Kerava

Jos sinä haluat varmistaa, että jokainen liike tulee tehtyä täydellisesti ja harjoittelusi tuottaa varmasti tulosta, niin kannattaa ehkä ajatella personal trainerin valintaa. Sinun ja valmentajan välisessä välillä on tosi tärkeää, että uskot valmentajaasi kympillä ja teillä kemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä tsempparina sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellinen ja oikea ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Se, että syöt niitä oikeita ravintoaineita on tärkeimpiä juttuja omien tavoitteiden saavuttamisessa. Päivittäinen herkkujen syönti pilaa kovankin treenin lopputuloksen, joten voi olla hyvä ajatella voisiko sinulle yksilöllinen ravinto-ohjelma auttaa sinua matkalla kohti täydellistä kroppaa. Sinun pitää seurata, että syöt varmasti sopivan määrän proteiinia, että lihaksesi pystyvät kasvamaan. Tämän lisäksi sinun pitää saada sopivasti hiilareita, jotta kropastasi löytyy vaadittu määrä polttoainetta jota käyttää, kun menet treenaamaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top