Kuntosalit Keuruu

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy terveenä, hänen pitää saada riittävästi ravintoa, liikuntaa ja unta. Treenaaminen kuntosalilla on mahtava tapa lisätä liikuntaa tavallisen hyötyliikunnan lisäksi. Lihasten kehittäminen tasoittaa sinun hormonitoimintaa. Salilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasten kasvattaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat kaikkein suosituimpia harjoittelumuotoja. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja miten raskailla painoilla harjoittelet.

Sopivan salin löytäminen voi joskus tuntua vaikealta. Tärkeitä vaikuttavia asioita salia kohtaan voivat olla salin monipuolisuus, laitteiden kunto, kuukausikortin suuruus, mahdollinen sitoutumispakko, kuntosalin sijainti ja lisäpalvelut, esimerkiksi personal trainer. Suomalaisille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Useimmiten kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee noin 30-80e välillä. Hintatasoon vaikuttavat paljon kuntosalin oheispalvelut ja sen sijainti. Nykyisin on 24/7 avoinna olevia kuntosaleja, joissa on mahdollista harjoitella juuri silloin kuin sinulle sopii. Tällaiset paikat yleensä tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käytön halvalla kuukausihinnalla. Jäsenyyteen ei siinä tapauksessa sisälly oheispalveluita.

Treenaaminen salilla

Tilastojen mukaan salin sijainti on selvästi tärkein tekijä. Kuntokeskuksen täytyy sijaita joko työn ja kodin, kaupan tai harrastusten läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat melko laiskoja, koska suomalaiset haluavat yhdistää salitreenin tiiviisti arkielämään.

Täällä on useita kuntosaliketjuja, jotka tarjoavat kattavasti kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Kaikkein suurimpien ketjujen joukossa on useita suomalaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin saliketju on SATS Elixia Finland Oy. Ykkösen jälkeen tulevat Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kyseisistä yrityksistä kasvua on ollut kaikkein eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24seveni:lla. Isoimmat paikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on Suomen selkeästi ykkönen. Sen hyvässä vanavedessä tulevat Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Valitse sopivin Personal Trainer kaupungista Keuruu

Jos sinä haluat varmistaa, että kaikki liikkeiden toistot tulee varmasti tehtyä täydellisesti ja vaivannäkösi tuottaa varmasti tulosta, niin on suositeltavaa ajatella oman treenaajan palkkaamista. Sinun ja valmentajan välisessä yhteistyössä on tosi tärkeää, että kunnioitat valmentajaasi kympillä ja teidän väliset kemiat osuvat keskenään. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle saliohjelman aikana.

Sopivalla ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Se, että tankkaat niitä oikeita ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita tavoitteiden tavoittelemisessa. Useasti tapahtuva herkuttelu tuhoaa hyvänkin salikäynnin lopputuloksen, joten voi olla hyvä ajatella voiko sinulle tehty yksilöllinen ravinto-ohje olla sinulle avuksi matkalla kohti täydellistä vartaloa. Sinun on hyvä tarkastaa, että kroppasi saa varmasti riittävän määrän protskua, että lihakset pystyvät kasvamaan. Kaiken lisäksi sinun pitää saada riittävästi hiilihydraatteja, että kroppasi saa varmasti riittävästi enrgiaa, kun lähdet nostamaan painoja kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top