Kuntosalit Kitee

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen voi hyvin, hänen pitää saada riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä lepoa. Treenaaminen salilla on erinomainen tapa urheilla enemmän normaalin hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon harjoittaminen tasapainottaa hormonitoimintaasi. Salilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Monipuolinen lihasten kasvattaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteytys ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat todella suosittuja harjoittelumuotoja. Tavoitteesi ja treeniohjelma kertoo sinulle, kuinka monta monella toistolla teet yhden sarjan ja kuinka painavilla painoilla treenaat.

Mieluisan salin löytäminen voi joskus olla hankalaa. Tärkeitä asioita salia kohtaan voi olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden kunto, kuukausikortin hinta, mahdollinen sitoutumispakko, kuntosalin sijainti ja lisäpalvelut, esimerkiksi hierojapalvelut. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Usein kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee suunnilleen 30-80 €:n välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa suuresti kuntosalin palvelut ja missä se sijaitsee. Nykyään on 24/7 avoinna olevia kuntosaleja, joissa voit käytännössä treenata ihan milloin vain. Nämä kuntoilupaikat pääsääntöisesti tarjoavat itse kuntosalin vapaan käyttämisen halpaan kk-hintaan. Kuukausimaksuun ei silloin sisälly muita palveluja.

Harjoittelu kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Kuntosalin ollessa asunnon lähistöllä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa tämä kuntosalille menoa. Salille tulee mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos kuntosali on liikkumisen kannalta sopivassa paikassa.

Kuntosaliketjut ovat vallanneet Etelä-Suomen tällä vuosituhannella, koska aiemmin pääosa kuntosaleista oli yhden paikan pienyrityksiä. Näkyvimmät kuntokeskukset ovat SATS Elixia Finland Oy, Fysioline Fressi Oy, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Suurimmassa kasvussa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka on ruotsalainen yritys. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on Elixia, jolla on yli 20 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole yllätys, sillä kyseiset kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Etsi hyvä Personal Trainer kaupungista Kitee

Jos haluat varmistaa, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä niin kuin pitää ja treenisi tuottaa varmasti tulosta, niin kannattaa ehkä miettiä oman treenaajan palkkaamista. Sinun ja valmentajan välisessä yhteisessä tekemisessä on tosi tärkeää, että luotat omaa traineriasi sataprosenttisesti ja teillä kemiat toimii keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellisellä ravinnolla enemmän poweria harjoitteluun salilla

Jos tankkaat tärkeimpiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä juttuja omien unelmien saavuttamisessa. Jokapäiväinen sokerin syönti pilaa hyvänkin harjoituksen tuloksen, joten voi olla hyvä ajatella voisiko sinulle yksilöity ravintosuunnitelma auttaa sinua tavoitellessasi unelmiesi vartaloa. Sinun pitää selvittää, että saat ihan varmasti riittävästi protskua, että lihaksesi voivat kehittyä. Tämän tueksi tarvitset riittävästi hiilihydraatteja, jotta kroppasi saa vaadittu määrä polttoainetta, kun menet nostamaan painoja salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top