Kuntosalit Kiuruvesi

Päivitetty: 17.1.2022

Että ihminen pysyy hyvinvoivana, hänen pitää saada riittävästi ravintoa, liikuntaa sekä unta. Kuntosaliharjoittelu on mahtava tapa liikkua enemmän tavallisen hyötyliikunnan lisäksi. Sitä paitsi lihaskunnon kehittäminen tasapainottaa hormonitoimintaasi. Kuntosalilla pystyt treenaamaan monipuolisesti. Lihasmassan vahvistaminen, rasvan polttaminen, kropan kiinteyttäminen ja aerobinen treeni ovat suosittuja kuntosaliohjelmia. Tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi kertoo sinulle, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja miten raskailla painoilla harjoittelet.

Kuinka valita itselleen sopiva kuntosali? Jokaisesta suurimmista kaupungeista löytyy monia erilaisia saleja. Useimmat muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja vastaavasti osa on enemmän painonnostajille tarkoitettuja paikkoja. Toisiin täytyy hankkia vuosidiili ja maksaa kiinteää kuukausihintaa, kun taas toiset kuntosalit myyvät lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Myös opiskelijat ja seniorit saavat edullisemman hinnan maksuista.

Viimekädessä päätös tehdään monesti salin sijainnin, kuukausikustannusten ja kuntosalilaitteiden tason pohjalta. Jotkut arvostaa, jos kuntokeskuksesta voi varata oheispalveluita (PT, urheiluhieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna on ehdoton asia.

Lihastreeni kuntosalilla

Tutkimuksen mukaan sijainti on ylivoimaisesti merkittävin tekijä. Kuntosalin pitää sijaita joko lähellä kotia, olla työpaikan, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomessa ihmiset ovat sen verran laiskoja, koska he haluavat yhdistää saliharjoittelun tiiviisti arkirutiineihin.

Täällä on paljon saliketjuja, joilla on tarjolla monenlaisia kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Kaikkein suurimpien yritysten mukana on paljon suomalaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Suurin yritys on Elixia. Ykkösen jälkeen tulevat Fysioline Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Näistä firmoista kasvua on ollut kaikkein eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24sevenillä. Suurimmatt paikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien koon kanssa. Perinteisesti Helsinki on Suomen selkeästi kärkikaupunki. Sen hyvässä vanavedessä tulevat Espoo, Tampere, Jyväskylä, Oulu ja Turku.

Löydä hyvä Personal Trainer kaupungista Kiuruvesi

Jos haluat varmistua, että jokainen liike tulee varmasti tehtyä täydellisesti sekä vaivannäkösi parantaa vartaloasi, niin on suositeltavaa miettiä oman valmentajan valitsemista. Sinun ja PT:n välillä on kriittistä, että uskot omaa traineriasi kympillä ja teidän väliset kemiat toimii yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle saliohjelman aikana.

Sopivalla ravinnolla enemmän tehoja treeniin salilla

Suunnitelman voi keksiä yksinään tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer suunnittelee toimivan ja laadukkaan yksilöllisen ravinto-ohjelman kuntosaliharjoittelun tueksi. Oikeaoppisesti luodussa ravinto-ohjeessa saat riittävästi energiaa ja sinulle tärkeitä ravinteita riittävästi. Hyvin rakennettu ravinto-ohjelma varmistaa myös, että saat ravinteita kattavasti ja verensokeri ei heittele. Näin sinä jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy treenatessa välittömästi kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top