Kuntosalit Kokemäki

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeää ajatellen hyenkilön terveyttä ja kuntosaliharjoittelu käy mainiosti joka ikäiselle. Harjoitteluohjelmasta riippuen pystyt harjoittelun avulla hankkia enemmän lihasmassaa tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla on mahdollista toteuttaa treenin monipuolisesti ja treenata jokaista kehon osaa. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi loistavassa iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä aerobisella treenillä eli tekemällä pitkiä sarjoja kohtuullisen matalalla sykkeellä. Siihen soveltuu hyvin treenit kevyillä painoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kuntopyörän polkeminen.

Sopivan salin löytäminen saattaa joskus olla hankalaa. Tärkeitä asioita salia kohtaan voi olla kuntosalin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, kuukausikortin suuruus, mahdollinen määräaikaisuus, salin sijainti ja lisäpalvelut, esimerkiksi hierojapalvelut. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Useimmiten kuukausikortin hinta salille vaihtelee noin 30-80e välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa suuresti kyseisen paikan palvelut ja sen sijainti. Nykyisin on 24/7 avoinna olevia saleja, joissa pystyy käytännössä treenata ihan milloin vain. Tällaiset kuntosalit yleensä tarjoavat itse kuntosalin vapaan käytön edullisella kuukausimaksulla. Kk-korttiin ei silloin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Treenaaminen kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on tärkeä merkitys. Kuntosalin sijaitessa kodin lähistöllä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa tämä kuntosalille menoa. Kuntosalille tulee mentyä helpommin ja toistuvammin, jos sali on työmatkan kannalta sopivassa paikassa.

Suuret ketjut ovat ottaneet haltuunsa Suomen viime vuosikymmenellä, kun ennen sitä suurin osa kuntoilupaikoista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Kaikkein isoimmat ketjut ovat Elixia, Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Parhaassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen ketju. Liikevaihdolla mitattuna suurin ketju on SATS Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 liikuntakeskusta pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Tämä ei ole jymy-yllätys, sillä nämä samat kaupungit ovat Suomen suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Miten löytää hyvä Personal Trainer kaupungista Kokemäki

Kaikkein parhaan salivalmentajan löytäminen on todella tärkeää, jos tavoittelet kovia tuloksia. Sinun sekä personal trainerin välinen henkilökemia on erittäin suuressa roolissa, koska yhteisen päämäärän kartoittaminen on valmentajan kriittisimpiä tehtäviä. PT:n on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi ja kehoasi treeniohjelman suunnittelemisessa. Kaikkein merkittävää on, että sinusta on kivaa mennä harjoittelemaan personal trainerin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen kaikenlaisia mahdollisia esteitä välttääksesi seuraavan rääkin.

Terveellisellä ravinnolla enemmän poweria treeniin salilla

Se, että tankkaat tärkeimpiä ravintoaineita on tärkeimpiä juttuja omien tavoitteiden saavuttamisessa. Jokapäiväinen herkuttelu tuhoaa hyvänkin harjoituksen lopputuloksen, joten kannattaa ajatella voisiko sinulle yksilöllinen ravintosuunnitelma olla sinulle avuksi matkalla kohti lihaksikkaampaa kroppaa. Sinun on hyvä tarkastaa, että kehosi saa varmasti vähintään tarpeellisen määrän protskua, että lihakset voivat kehittyä. Sen lisäksi tarvitset riittävästi hiilihydraatteja, että kroppasi saa vaadittu määrä polttoainetta jota käyttää, kun olet menossa kuntoilemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top