Kuntosalit Kristiinankaupunki

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta henkilö pysyy terveenä, hänen täytyy saada riittävä määrä ruokaa, liikuntaa ja unta. Salitreeni on loistava tapa urheilla enemmän arjen hyötyliikunnan tueksi. Lihaskunnon jatkuva treenaaminen tasoittaa hormonitasapainoa. Kuntosalilla voit treenata monipuolisesti. Lihasmassan treenaaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat kaikkein suosituimpia kuntosalitreenejä. Tavoitteesi ja treeniohjelma kertoo sinulle, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka raskailla painoilla treenaat.

Mieluisan kuntosalin löytäminen voi joskus tuottaa tuskaa. Tärkeitä vaikuttavia asioita kuntosalia kohtaan saattaa olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden taso, kuukausikortin määrä, mahdollinen sitoutumispakko, kuntosalin sijainti ja muut tukipalvelut, kuten PT. Useimmille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Monesti kuntosalin kuukausimaksu vaihtelee suunnilleen 30-80e välillä. Kuukausimaksuun vaikuttavat paljon sali oheispalvelut ja sen sijainti. Lisäksi on 24/7 auki olevia saleja, joissa on mahdollista harjoitella juuri silloin kuin sinulle sopii. Tällaiset salit usein tarjoavat itse salipuolen vapaan käytön halvalla kuukausihinnalla. Kuukausikorttiin ei siinä tapauksessa sisälly muita palveluja.

Treenaaminen kuntosalilla

Tilastojen mukaan kuntosalin sijainti on selvästi merkittävin tekijä. Salin täytyy sijaita joko kodin, työmatkan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien läheisyydessä. Suomalaiset ovat sen verran laiskoja, koska he liittävät salilla käynnin tiiviisti arkeen.

Kuntosaliketjut ovat ottaneet haltuunsa Suomen 2000-luvulla, koska ennen sitä lähes kaikki kuntoilupaikoista oli yksityisiä yhden toimipisteen yrityksiä. Kaikkein isoimmat kuntosaliketjut ovat Elixia, Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Suurimmassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness24seven, joka on ruotsalainen ketju. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia, jolla on yhteensä 21 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole mikään ihme, koska nämä samat kaupungit ovat Suomen suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Etsi itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Kristiinankaupunki

Sinulle sopivimman Personal trainerin valinta on erityisen tärkeää, jos haluat saada hyviä tuloksia salilla. Sinun sekä Personal trainerin henkilökohtainen kemia on tärkeässä osassa, koska oikean tavoitteen löytäminen on PT:n olennaisimpia tehtäviä. Trainerin on pystyttävä kuuntelemaan ajatuksiasi, huoliasi sekä kroppaasi treeniohjelman rakentamisessa. Kaikista tärkeää on, se että sinun mielestä on mukava mennä treenaamaan personal trainerin kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä jättääksesi väliin tulevan rääkin.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Jos syöt välttämättömiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita omien unelmien tavoittelemisessa. Useasti tapahtuva herkkujen syönti pilaa kovankin harjoituksen aikaansaannoksen, joten voi olla hyvä ajatella voisiko sinulle yksilöity ravinto-ohje auttaa sinua tavoitellessasi täydellistä kehoa. Sinun täytyy selvittää, että kroppasi saa varmasti vähintään tarpeellisen määrän protskua, että lihaksesi pystyvät kehittymään. Sen ohessa sinun pitää saada sopivasti hiilihydraatteja, että kropastasi löytyy vaadittu määrä polttoainetta jota käyttää, kun olet menossa harjoittelemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top