Kuntosalit Kurikka

Päivitetty: 17.1.2022

Harjoittelu kuntosalilla on tärkeää ajatellen sinun terveyttä ja saliharjoittelu soveltuu varmasti joka ikäiselle. Harjoitteluohjelmasta riippuen pystyt salitreenin avulla kasvattaa lihaksia tai polttaa rasvaa. Salilla voidaan tehdä kaikenkattava treeni ja treenata jokaista kehon osa-aluetta. Lihastreeni takaa, että lihaksesi pysyy loistavassa kunnossa ja ennaltaehkäisee lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä aerobisesti eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu mainiosti treenit kevyillä painoilla ja pitkillä sarjoilla tai vaikka kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Sopivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä kriteereitä kuntosalia kohtaan voi olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden kunto, liittymismaksun suuruus, sitoutumispakko, paikan sijainti sekä muut mahdolliset palvelut, kuten hieronta. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Usein kuukauden kestävän salikortin hinta vaihtelee noin 30 – 80 euron välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa suuresti kuntosalin oheispalvelut ja missä se sijaitsee. Nykyisin on 24/7 auki olevia kuntosaleja, joissa on mahdollista harjoitella ihan milloin vain. Tällaiset paikat yleensä tarjoavat pelkästään salipuolen vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Kuukausikorttiin ei tällöin sisälly oheispalveluita.

Harjoittelu kuntosalilla

Gallupin mukaan sijainti on selkeästi tärkein tekijä. Kuntokeskuksen pitää olla joko kodin, työmatkan, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomalaiset ovat sen verran laiskoja, koska he haluavat yhdistää salilla käynnin tiiviisti arkielämään.

Suomessa on paljon liikuntakeskuksia, jotka tarjoavat monenlaisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomen isoimpien ketjujen mukana on useita kotimaisia sekä ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia Finland. Tämän jälkeen tulevat Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja EasyFit.

Edellämainituista yrityksistä kasvua on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24sevenillä. Suosituimmat kuntosalipaikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien koon kanssa. Totutusti Helsinki on Suomen ylivoimainen ykkönen. Helsingin hyvässä vanavedessä tulevat Espoo, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Kuinka löytää itsellesi sopivin Personal Trainer kaupungista Kurikka

Hyvän ja ammattitaitoisen PT:n valinta on erityisen tärkeää, jos tavoittelet hyviä tuloksia salilla. Sinun ja personal trainerin välinen yhteistyö on erittäin suuressa roolissa, koska juuri sinulle sopivan päämäärän kartoittaminen on PT:n tärkeimpiä tehtäviä. Trainerin on kyettävä kuuntelemaan ajatuksiasi, murheitasi sekä kehoasi kunto-ohjelman suunnittelemisessa. Yhteistyössä tärkeintä on, se että mielestäsi on miellyttävää mennä treenaamaan personal trainerin kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä viikottain välttääksesi tulevan treenin.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Kun laitat suuhusi välttämättömiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä juttuja omien unelmien tavoittelemisessa. Jokapäiväinen sokerin syönti tuhoaa kovankin harjoituksen lopputuloksen, joten kannattaa ajatella voiko sinulle tehty yksilöity ravintosuunnitelma auttaa sinua tavoitellessasi lihaksikkaampaa kehoa. Sinun täytyy seurata, että kehosi saa varmasti sopivan määrän proteiinia, että lihakset pystyvät kehittymään. Sen tueksi tarvitset riittävästi hiilareita, jotta kroppasi saa vaadittu määrä polttoainetta, kun lähdet kuntoilemaan salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top