Kuntosalit Kuusamo

Päivitetty: 17.1.2022

Treenaminen kuntosalilla on tärkeää ajatellen sinun terveyttä ja salitreeni soveltuu hyvin nuorille ja vanhemmillekin. Kuntosalitreenityypistä riippuen sinulla on mahdollista salitreenin avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla voidaan tehdä treenin monipuolisesti ja treenata jokaista kehon osaa. Lihastreeni takaa, että lihaksesi pysyy loistavassa kunnossa ja vähentää lihasten rappeutumista. Rasvanpolttoa voi tehdä aerobisesti eli tekemällä pitkiä suorituksia alle 140:n sykkeellä. Siihen soveltuu hyvin treenit kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai esimerkiksi kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Sopivan salin löytäminen voi joskus tuottaa tuskaa. Kaikkein kriittisimpiä asioita kuntosalia kohtaan voivat olla kuntosalin monipuolisuus, laitteiden taso, kuukausi- tai kertamaksun hinta, sitoutumispakko, paikan sijainti ja muut mahdolliset palvelut, kuten hierojapalvelut. Suomalaisille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Usein kuntosalin kuukausimaksu liikkuu noin 30 – 80 euron välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa suuresti kuntosalin oheispalvelut ja sen sijainti. Lisäksi on vuorokauden ympäri auki olevia kuntosaleja, joissa voi käydä ihan milloin vain. Tämän tyyliset salit usein tarjoavat itse salin vapaan käytön halpaan kk-hintaan. Kuukausimaksuun ei silloin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Kuntoilua salilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on väliä. Kuntosalin ollessa oman kodin lähistöllä tai vaikkapa työmatkan varrella, helpottaa se kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos sali on arjen menojen suhteen sopivassa paikassa.

Täällä on paljon saliketjuja, joilla on tarjolla monenlaisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suurimpien kuntosaliketjujen mukana on paljon kotimaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Suurin saliketju on SATS Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Kyseisistä firmoista kasvussa on ollut eniten ruotsalainen Fitness24sevenillä. Suurimmatt paikkakunnat kulkevat yhdessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on näistä selkeästi ykkönen. Tämän jälkeen tulevat Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu, Rovaniemi ja Turku ja Pori.

Löydä sopivin Personal Trainer kaupungista Kuusamo

Sinulle sopivimman PT:n löytäminen on erityisen tärkeää, jos haluat saada erinomaisia tuloksia aikaiseksi. Sinun ja valmentajan välinen henkilökemia on tärkeässä roolissa, koska yhteisen tavoitteen kartoittaminen on personal trainerin tärkeimpiä tehtäviä. Trainerin on pystyttävä kuuntelemaan ajatuksiasi, tarpeitasi ja kroppaasi treeniohjelman suunnittelemisessa. Yhteistyössä tärkeää on, se että sinusta on mukava kuntoilla koutsin kanssa, etkä ole keksimässä kaikenlaisia mahdollisia esteitä jättääksesi väliin tulevan treenin.

Terveellinen ja oikea ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Ravinto-ohjeet voi luoda itse tai antaa ammattilaisen tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer tekee toimivan ja laadukkaan henkilökohtaisen ruokailuohjelman kuntosaliharjoittelun rinnalle. Hyvin rakennetussa ravinto-ohjelmassa tulet saamaan sopivan määrän energiaa ja tärkeitä ravintoaineita oikean määrän. Tarkasti rakennettu ravinto-ohjelma takaa sen, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti ja verensokeri ei pompi edestakaisin. Näiden asioiden ansiosta sinä jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy treenatessa helposti salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top