Kuntosalit Laitila

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen pysyy terveenä, hänen on saatava riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä lepoa. Salitreeni on mahtava tapa lisätä liikuntaa arjen hyötyliikunnan lisäksi. Lihasten harjoittaminen tasapainottaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Kuntosalilla voit harjoitella monipuolisesti. Monipuolinen lihasten vahvistaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteytys ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat kaikkein suosituimpia harjoittelumuotoja. Tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi kertoo sinulle, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja miten raskailla painoilla treenaat.

Miten valita itselleen passeli kuntosali? Useimmista Suomen kaupungista löytyy useita erityyppisiä kuntosaleja. Useimmat on lähempänä liikuntakeskusta ja vastaavasti toiset ovat enemmän painonnostajille suunnattuja paikkoja. Joihinkin pitää sitoutua vuosisopimuksella ja maksaa kiinteää kuukausihintaa, kun taas muut salit myyvät kertakäyntejä ja sarjalippuja. Myös opiskelijat että eläkeläiset saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Viimekädessä päätös tehdään usein sijainnin, kuukausikustannusten ja salilaitteiden tason perusteella. Jotkut arvostaa, jos samasta paikasta voi saada oheispalveluita (personal trainer, urheiluhieronta, saliohjelma) tai osalle infrapunasauna pitää olla.

Treenaaminen kuntokeskuksessa

Kuntokeskuksen sijainnilla on väliä. Paikan ollessa oman kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa tämä salilla käyntiä. Treenaamaan tulee mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos sali sijaitsee liikkumisen kannalta hyvässä paikassa.

Meillä Suomessa on laaja valikoima kuntokeskuksia, jotka tarjoavat monenlaisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Kaikkein suurimpien kuntosaliketjujen joukossa on vahvasti kotimaisia ja ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdon mukaan suurin kuntosaliketju on SATS Elixia Finland. Ykkösen perässä tulevat Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Näistä firmoista kasvua on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24sevenillä. Suosituimmat paikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Luonnollisesti Helsinki on kaupungeista ylivoimainen ykkönen. Sen seuraajina tulevat Espoo, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Rovaniemi sekä Turku.

Miten löytää paras Personal Trainer kaupungista Laitila

Jos sinä haluat varmistaa, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä niin kuin pitää sekä treenisi kantaa hedelmää, niin on hyvä miettiä oman valmentajan ottamista. Sinun ja PT:n yhteisessä tekemisessä on kriittistä, että kunnioitat omaa traineriasi täysin ja teidän väliset kemiat osuvat keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Oikealla ravinnolla enemmän poweria treeniin salilla

Se, että laitat suuhusi välttämättömiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita omien tavoitteiden saavuttamisessa. Viikottainen herkkujen syönti pilaa kovankin treenin lopputuloksen, joten kannattaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöllinen ravintosuunnitelma auttaa sinua tavoitellessasi lihaksikkaampaa kroppaa. Sinun on hyvä tarkastaa, että kroppasi saa varmasti riittävästi proteiinia, että lihakset voivat kehittyä. Tämän ohessa sinun pitää saada sopivasti hiilihydraatteja, jotta kropastasi löytyy riittävästi polttoainetta, kun olet menossa nostamaan painoja kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top