Kuntosalit Lapua

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen pysyy terveenä, hänen täytyy saada riittävä määrä ruokaa, liikuntaa sekä nukkua riittävästi. Saliharjoittelu on erinomainen tapa liikkua enemmän tavallisen hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon jatkuva treenaaminen tasapainottaa hormonitoimintaasi. Salilla pystyt treenaamaan monipuolisesti. Lihasmassan kasvattaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen treeni ovat kaikkein suosituimpia kuntosalitreenejä. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja miten raskailla painoilla treenaat.

Miten löytää juuri passeli kuntosali? Jokaisesta suurimmista kaupungeista löytyy monia erilaisia saleja. Monet on lähempänä liikuntakeskusta ja kun taas jotkin toiset tuntuvat olevan voimamiehille suunnattuja paikkoja. Joihinkin pitää hankkia vuosidiili ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti muut salit myyvät lipun käynti kerrallaan ja sarjalippuja. Sekä opiskelijat ja eläkeläiset saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Valinta tehdään useimmiten salin lokaation, hinnoittelumallin ja kuntosalilaitteiden kunnon pohjalta. Osa tykkää, jos kuntokeskuksesta on mahdollista varata oheispalveluita (PT, urheiluhieroja, ravintovalmennus) tai osalle infrapunasauna pitää olla.

Treenaaminen kuntokeskuksessa

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Paikan sijaitessa kodin lähettyvillä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalille menoa. Treenaamaan tulee ihan varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos sali sijaitsee työmatkan kannalta hyvällä paikalla.

Kuntosaliketjut ovat vallanneet Etelä-Suomen viime vuosikymmenellä, koska ennen suurin osa kuntoilupaikoista oli yksityisiä yrityksiä. Näkyvimmät saliketjut ovat SATS Elixia Finland, Fressi, Forever, Fitness24seven sekä EasyFit.

Kovimmassa kasvuvauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka on alunperin Ruotsista. Liikevaihdolla mitattuna suurin ketju on SATS Elixia Finland Oy, jolla on yli 20 liikuntakeskusta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Se ei ole mikään ihme, koska nämä samat kaupungit ovat Suomen suosituimpia kuntoilukaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Valitse hyvä Personal Trainer kaupungista Lapua

Jos sinä haluat tietää, että kaikki liikkeiden toistot tulee tehtyä oikein sekä vaivannäkösi kantaa hedelmää, niin on hyvä miettiä personal trainerin valintaa. Muista, että yhteisessä tekemisessä on tosi tärkeää, että kunnioitat valmentajaasi kympillä ja teidän väliset kemiat osuvat keskenään. Personal trainer toimii lisäksi aktiivisena ja tinkimättömänä kannustajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Kun syöt tärkeimpiä ravintoaineita on yksi merkittävimpiä asioita unelmien saavuttamisessa. Viikottainen herkuttelu pilaa hyvänkin harjoituksen tuloksen, joten on suositeltavaa ajatella voisiko sinulle yksilöllinen ravinto-ohjelma tukea sinua matkalla kohti lihaksikkaampaa kroppaa. Sinun täytyy varmistaa, että syöt ihan varmasti sopivan määrän protskua, että lihaksesi voivat kehittyä. Kaiken ohessa tarvitset riittävästi hiilareita, että kropastasi löytyy varmasti riittävästi polttoainetta jota käyttää, kun menet nostamaan painoja kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top