Kuntosalit Lieksa

Päivitetty: 17.1.2022

Että henkilö pysyy terveenä, hänen pitää saada riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä nukkua riittävästi. Treenaaminen kuntosalilla on erinomainen tapa lisätä liikuntaa normaalin hyötyliikunnan tueksi. Sitä paitsi lihaskunnon jatkuva treenaaminen vakauttaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Salilla pystyt treenaamaan monipuolisesti. Monipuolinen lihasten treenaaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteyttäminen ja aerobinen treeni ovat todella suosittuja kuntosaliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja treeniohjelma määrittää, miten monta toistoa teet sarjassa ja kuinka raskailla painoilla harjoittelet.

Kivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus olla hankalaa. Kaikkein kriittisimpiä asioita salia kohtaan saattaa olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden kunto, liittymismaksun suuruus, mahdollinen määräaikaisuus, kuntosalin sijainti ja lisäpalvelut, kuten hieronta. Useimmille varmasti oleellisimmat kriteerit kuntosalia kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Useimmiten kuntosalin kuukausimaksu liikkuu noin 30-80 €:n välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa suuresti kuntosalin palvelut ja sijainti. Nykyään on 24/7 avoinna olevia kuntosaleja, joissa on mahdollista käydä ihan milloin vain. Nämä kuntosalit pääsääntöisesti tarjoavat itse salin vapaan käyttämisen edullisella kuukausimaksulla. Kuukausikorttiin ei tällöin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Kuntoilua kuntosalilla

Kuntosalin sijainnilla on merkitystä. Salin ollessa kodin lähistöllä tai esimerkiksi työpaikan vieressä, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Salille tulee mentyä todennäköisemmin ja toistuvammin, jos treenipaikka sijaitsee arjen menojen suhteen hyvässä paikassa.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Suomen 2000-luvulla, koska aiemmin suurin osa kuntoilupaikoista oli yksityisomistuksessa. Suurimmat kuntosaliketjut ovat SATS Elixia Finland Oy, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kovimmassa vauhdissa on ollut viime vuonna Fitness24seven, joka muuten on ruotsalainen yritys. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 liikuntakeskusta pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Tämä ei ole ihme, sillä kyseiset kaupungit ovat kaikkein suurimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Kuinka löytää sopiva Personal Trainer kaupungista Lieksa

Jos sinä haluat tietää, että kaikki liikkeet tulee varmasti tehtyä niin kuin pitää ja vaivannäkösi tuottaa tuloksia, niin on hyvä ajatella oman valmentajan valitsemista. Sinun ja valmentajan välisessä välillä on tosi tärkeää, että kunnioitat personal traineriasi sataprosenttisesti ja teidän väliset henkilökemiat osuvat yksiin. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsempparina sinulle treeniohjelman aikana.

Terveellisellä ravinnolla enemmän poweria treeniin salilla

Ruokailuohjelman voi tehdä ihan itse tai antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Ammattitaitoinen Personal trainer suunnittelee hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman treenisi tueksi. Oikeaoppisesti suunnitellussa ravintosuunnitelmassa sinä saat sopivan määrän energiaa sekä sinulle tärkeitä ravintoaineita oikean määrän. Tarkasti mietitty ravintosuunnitelma takaa myös, että saat ravinteita kattavasti ja veren sokeritaso ei vaihtele liikaa. Näiden asioiden ansiosta jaksat päivittäin toimia arjessa ja etkä väsy treenatessa välittömästi salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top