Kuntosalit Lohja

Päivitetty: 17.1.2022

Että henkilö pysyy terveenä, hänen täytyy saada riittävä määrä ruokaa, liikuntaa sekä nukkua riittävästi. Salitreeni on mahtava tapa liikkua enemmän normaalin hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon jatkuva treenaaminen vakauttaa hormonitoimintaasi. Salilla pystyt harjoittelemaan monipuolisesti. Lihasten treenaaminen, kaloreiden polttaminen, kropan kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat todella suosittuja kuntosaliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoitteluohjelmasi määrittää, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja miten raskailla painoilla harjoittelet.

Kivan salin löytäminen voi joskus tuottaa tuskaa. Tärkeitä asioita salia kohtaan saattaa olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, kuntosalilaitteiden kunto, kuukausikortin määrä, mahdollinen määräaikaisuus, kuntosalin sijainti sekä oheispalvelut, esimerkiksi hierojapalvelut. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Usein kuukauden kestävän salikortin hinta liikkuu noin 30-80 €:n välillä. Kuukausimaksuun vaikuttavat suuresti kuntosalin oheispalvelut ja missä se sijaitsee. Nykyään on vuorokauden ympäri avoinna olevia paikkoja, joissa on mahdollista treenata ihan milloin vain. Nämä kuntoilupaikat yleensä tarjoavat vain itse salin vapaan käytön edullisella kuukausimaksulla. Kk-korttiin ei tällöin sisälly oheispalveluita.

Punnerrukset kuntokeskuksessa

Salin sijainnilla on väliä. Paikan sijaitessa kodin lähistöllä tai vaikkapa työmatkan varrella, helpottaa tämä kuntosalilla käyntiä. Kuntosalille tulee mentyä helpommin ja toistuvammin, jos sali on työmatkan kannalta hyvällä paikalla.

Suuret ketjut ovat vallanneet Suomen viime vuosikymmenellä, kun aiemmin lähes kaikki kuntosaleista oli yksityisomistuksessa. Kaikkein isoimmat kuntosaliketjut ovat SATS Elixia Finland Oy, Fressi, Forever, Fitness24seven ja EasyFit.

Suurimmassa kasvussa on ollut viime vuonna Fitness247, joka muuten on alunperin Ruotsista. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia, jolla on enemmän kuin 20 toimipistettä pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Tämä ei ole yllätys, koska samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suurimpia kuntoilukaupunkeja Oulun ja Jyväskylän lisäksi.

Etsi hyvä Personal Trainer kaupungista Lohja

Sinulle sopivimman Personal trainerin valinta on hyvin tärkeää, jos tavoittelet kovia tuloksia salilla. Sinun ja personal trainerin välinen henkilökemia on erittäin suuressa roolissa, koska oikean päämäärän löytäminen on PT:n tärkeimpiä tehtäviä. Valmentajan on kyettävä kuuntelemaan päämääriäsi, murheitasi ja kehoasi treeniohjelman rakentamisessa. Yhteistyössä tärkeää on, se että sinun mielestä on miellyttävää harjoitella valmentajan kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen tekosyitä viikottain välttääksesi tulevan treenin.

Terveellinen ja oikea ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Se, että laitat suuhusi tärkeimpiä ravintoaineita on tärkeimpiä asioita tavoitteiden tavoittelemisessa. Viikottainen herkkujen syönti pilaa hyvänkin treenin aikaansaannoksen, joten kannattaa miettiä voisiko sinulle yksilöllinen ravinto-ohje olla sinulle avuksi matkalla kohti täydellistä kroppaa. Sinun on hyvä varmistaa, että syöt varmasti vähintään tarpeellisen määrän protskua, että lihaksesi voivat kasvaa. Tämän tueksi tarvitset sopivasti hiilihydraatteja, että kropastasi löytyy riittävästi enrgiaa, kun olet menossa nostamaan painoja salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top