Kuntosalit Loimaa

Päivitetty: 17.1.2022

Saliharjoittelu on tärkeä osa hyenkilön hyvinvointia ja treenaaminen sopii varmasti nuorille ja vanhemmillekin. Treenaamisen tyylistä riippuen pystyt salitreenin avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Kuntosalilla pystyy tekemään treenin monipuolisesti ja treenata jokaista kropan osa-aluetta. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi loistavassa iskussa ja estää lihasten haurastumista. Rasvaa voi polttaa aerobisella treenillä eli tekemällä pitkäkestoisia sarjoja alle 140:n sykkeellä. Siihen sopii mainiosti treenit kevyillä painoilla ja yli kymmenen toiston sarjoilla tai vaikka kyntöpyöräily tai juoksu cross trainerilla.

Kuinka pystyt löytämään itselleen sopiva kuntosali? Kaikista Suomen kaupungista löytyy useita erityyppisiä kuntosaleja. Useimmat on lähempänä liikuntakeskusta ja vastaavasti jotkin toiset enemmän fitness-tyypeille tarkoitettuja saleja. Joihinkin sinun täytyy tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti muut salit tarjoavat sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Myös opiskelijat ja seniorit saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Päätös tehdään monesti sijainnin, hinnoittelun sekä kuntosalilaitteiden tason pohjalta. Jotkut tykkää, jos salin yhteydessä voi ostaa lisäpalveluita (PT, urheiluhieronta, ravintovalmennus) tai toisille infrapunasauna on ehdoton asia.

Punnerrukset kuntosalilla

Tutkimuksen mukaan salin sijainti on ylivoimaisesti tärkein asia. Kuntokeskuksen pitää sijaita joko kodin, työpaikan, ruokakaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomalaiset ovat sen verran laiskoja, koska suomalaiset liittävät salitreenin tiiviisti arkielämään.

Meillä Suomessa on useita kuntosaliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita joka puolella Suomea. Suomessa suurimpien kuntosaliketjujen mukana on paljon suomalaisia ja ulkomaalaisia yrityksiä. Suurin kuntosaliketju on Elixia. Tämän jälkeen tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kyseisistä yrityksistä kasvussa on ollut eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24sevenillä. Isoimmat kuntosalipaikkakunnat menevät yhdessä kaupunkien asukasluvun kanssa. Luonnollisesti Helsinki on kaupungeista selkeästi kärkikaupunki. Helsingin jälkeen tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu sekä Turku.

Löydä sopiva Personal Trainer kaupungista Loimaa

Sinulle sopivimman PT:n löytäminen on todella tärkeää, jos tavoittelet erinomaisia tuloksia aikaiseksi. Sinun ja personal trainerin välinen henkilökohtainen kemia on erittäin suuressa osassa, koska juuri sinulle sopivan tavoitteen kartoittaminen on PT:n olennaisimpia tehtäviä. Valmentajan on kyettävä kuuntelemaan tavoitteitasi, murheitasi ja kroppaasi saliohjelman suunnittelemisessa. Tässä tärkeintä on, että sinusta on mukava mennä harjoittelemaan personal trainerin kanssa, etkä heti keksi tekosyitä jättääksesi väliin seuraavan treenikerran.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Ravinto-ohjelman voi tehdä itse tai sen voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer suunnittelee toimivan ja tasokkaan tarpeesi huomioivat ravinto-ohjelman treenisi tueksi. Oikeaoppisesti rakennetussa ravintosuunnitelmassa tulet saamaan sopivan määrän energiaa sekä sinulle tärkeitä ravinteita riittävästi. Oikein suunniteltu ruokaohjelma varmistaa sen, että saat ravinteita monipuolisesti ja veren sokeritaso ei vaihtele liikaa. Näin jaksat jatkuvasti toimia arjessa ja etkä uuvu treenatessa välittömästi käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top