Kuntosalit Maarianhamina

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen voi hyvin, hänen on saatava riittävästi ruokaa, liikuntaa sekä nukkua riittävästi. Treenaaminen kuntosalilla on mahtava tapa urheilla enemmän tavallisen hyötyliikunnan lisäksi. Lihaskunnon kehittäminen tasoittaa myös ihmisen hormonitoimintaa. Salilla voit harjoitella monipuolisesti. Monipuolinen lihasten kasvattaminen, rasvan polttaminen, vartalon kiinteytys ja aerobinen harjoittelu ovat kaikkein suosituimpia kuntosaliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, kuinka monta toistoa teet sarjassa ja miten raskailla painoilla treenaat.

Miten löytää juuri sopiva kuntosali? Jokaisesta Suomen kaupungista löytyy monia hyviä kuntosaleja. Osa muistuttaa lähinnä liikuntakeskusta ja vastaavasti jotkin toiset tuntuvat olevan painonnostajille tarkoitettuja paikkoja. Joihinkin täytyy tehdä vuoden määräaikanen sopimus ja maksaa kiinteää kk-maksua, kun vastaavasti toiset kuntosalit tarjoavat sinulle lipun käynti kerrallaan ja 10 kerran lippuja. Myös opiskelijat että eläkeläiset saavat yleensä näistä maksuista alennusta.

Päätös tehdään useimmiten salin lokaation, kuukausikustannusten sekä laitteiden kunnon perusteella. Jotkut arvostaa, jos salin yhteydessä on mahdollista saada oheispalveluita (personal trainer, hieronta, saliohjelma) tai toisille infrapunasauna pitää olla.

Harjoittelu kuntosalilla

Gallupin mukaan kuntosalin sijainti on selvästi merkittävin tekijä. Kuntokeskuksen täytyy sijaita joko työn ja kodin, kaupan tai muiden harrastusmahdollisuuksien lähellä. Suomessa ihmiset ovat sen verran laiskoja, koska he liittävät salilla käynnin tiiviisti arkeen.

Täällä on laaja valikoima liikuntakeskuksia, joilla on tarjolla kattavasti kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Kaikkein suurimpien kuntosaliketjujen mukana on useita kotimaisia sekä ulkomaalaisia yrityksiä. Liikevaihdoltaan suurin saliketju on SATS Elixia. Ykkösen perässä tulevat Fysioline Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Kyseisistä yrityksistä on kasvanut eniten ulkomaisella Fitness24seveni:lla. Suosituimmat paikkakunnat kulkevat käsi kädessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Totutusti Helsinki on näistä selvä ykkönen. Tämän jälkeen tulevat Espoo, Tampere, Oulu ja Turku ja Pori.

Kuinka löytää hyvä Personal Trainer kaupungista Maarianhamina

Jos sinä haluat olla satavarma, että jokainen eri saliliike tulee tehtyä oikein ja vaivannäkösi tuottaa varmasti tulosta, niin on suositeltavaa miettiä oman valmentajan valitsemista. Sinun ja PT:n yhteistyössä on tärkeää, että uskot personal traineriasi sataprosenttisesti ja teidän väliset henkilökemiat toimii yksiin. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja tinkimättömänä tsemppaajana sinulle kunto-ohjelman aikana.

Syö oikein, niin kehityt nopeammin

Jos laitat suuhusi tärkeimpiä ravintoaineita on tärkeimpiä juttuja tavoitteiden saavuttamisessa. Päivittäinen herkuttelu tuhoaa kovankin treenin lopputuloksen, joten on suositeltavaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöllinen ravinto-ohje olla sinulle avuksi tavoitellessasi unelmiesi kehoa. Sinun täytyy varmistaa, että syöt varmasti vähintään tarpeellisen määrän protskua, että lihakset voivat kasvaa. Sen lisäksi sinun pitää saada sopivasti hiilareita, jotta sinulla on vaadittu määrä enrgiaa, kun lähdet kuntoilemaan salille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top