Kuntosalit Mänttä-Vilppula

Päivitetty: 17.1.2022

Jotta ihminen pysyy terveenä, hänen täytyy saada riittävä määrä ruokaa, liikuntaa ja nukkua riittävästi. Salitreeni on loistava tapa lisätä liikuntaa tavallisen hyötyliikunnan tueksi. Lihaskunnon jatkuva treenaaminen vakauttaa hormonitoimintaasi. Salilla voit harjoitella monipuolisesti. Lihasmassan treenaaminen, rasvanpoltto, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat suosittuja kuntosalitreenejä. Tavoitteesi ja treeniohjelma kertoo sinulle, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka raskailla painoilla harjoittelet.

Kivan salin löytäminen saattaa joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä vaikuttavia asioita kuntosalia kohtaan voi olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausi- tai kertamaksun suuruus, sitoutumispakko, paikan sijainti sekä oheispalvelut, kuten personal trainer. Suomalaisille varmasti oleellisimmat kriteerit salia kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Monesti kuukauden kestävän salikortin hinta liikkuu suunnilleen 30-80e välillä. Hintatasoon vaikuttaa suuresti kyseisen paikan palvelut ja missä se sijaitsee. Nykyään on 24/7 auki olevia kuntosaleja, joissa voit treenata ihan milloin vain. Tällaiset salit usein tarjoavat vain itse salipuolen vapaan käytön edullisella kuukausimaksulla. Kuukausikorttiin ei silloin sisälly ohjattuja tunteja.

Punnerrukset kuntokeskuksessa

Kuntokeskuksen sijainnilla on tärkeä merkitys. Salin sijaitessa oman kodin lähellä tai esimerkiksi työpaikan naapurissa, helpottaa se kuntosalille menoa. Salille tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja useammin, jos sali on työmatkan kannalta hyvässä paikassa.

Suuret ketjut ovat ottaneet haltuunsa Suomen tällä vuosituhannella, koska aiemmin lähes kaikki kuntoilupaikoista oli yksityisiä yrityksiä. Suurimmat kuntokeskukset ovat SATS Elixia Finland, Fressi, Forever, Fitness24seven ja Kuntokumppanit.

Kovimmassa kasvussa on ollut viime vuosina Fitness24seven, joka on ruotsalainen ketju. Liikevaihdon mukaan suurin ketju on SATS Elixia, joka omistaa enemmän kuin 20 toimipistettä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Tämä ei ole ihme, koska samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun sekä Jyväskylän kanssa.

Etsi hyvä Personal Trainer kaupungista Mänttä-Vilppula

Kaikkein parhaan PT:n valinta on erityisen tärkeää, jos tavoittelet erinomaisia tuloksia salilla. Sinun sekä personal trainerin välinen yhteisymmärrys on erittäin suuressa roolissa, koska yhteisen tavoitteen valinta on personal trainerin olennaisimpia tehtäviä. Personal trainerin on pystyttävä kuuntelemaan ajatuksiasi, tarpeitasi ja kroppaasi treeniohjelman suunnittelemisessa. Kaikkein tärkeää on, että sinusta on miellyttävää kuntoilla valmentajan kanssa, etkä ole keksimässä tekosyitä viikottain välttääksesi tulevan treenikerran.

Terveellinen ja sopiva ruoka nopeuttaa tulosten näkymistä

Jos tankkaat välttämättömiä ravintoaineita on parhaita asioita tavoitteiden saavuttamisessa. Jokapäiväinen herkuttelu pilaa hyvänkin treenin lopputuloksen, joten kannattaa miettiä voiko sinulle tehty yksilöity ravinto-ohje olla sinulle avuksi matkalla kohti kauniimpaa vartaloa. Sinun täytyy varmistaa, että syöt varmasti riittävän määrän proteiinia, että lihaksesi pystyvät kasvamaan. Kaiken ohessa sinun pitää saada sopivasti hiilareita, jotta kroppasi saa riittävästi enrgiaa, kun olet menossa kuntoilemaan kuntosalille.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top