Kuntosalit Naantali

Päivitetty: 17.1.2022

Että ihminen voi hyvin, hänen pitää saada riittävästi ruokaa, liikuntaa ja nukkua riittävästi. Saliharjoittelu on erinomainen tapa liikkua enemmän arjen hyötyliikunnan tueksi. Lihaskunnon kehittäminen vakauttaa hormonitasapainoa. Kuntosalilla voit harjoitella monipuolisesti. Monipuolinen lihasten vahvistaminen, rasvan polttaminen, kropan kiinteyttäminen ja nopeuskestävyyden parantaminen ovat suosittuja saliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja harjoittelun määrä kertoo sinulle, kuinka monta sarjaa ja toistoa teet ja kuinka raskailla painoilla harjoittelet.

Kivan kuntosalin löytäminen saattaa joskus tuottaa tuskaa. Tärkeitä asioita kuntosalia kohtaan saattaa olla kuntosalin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausikortin hinta, mahdollinen määräaikaisuus, paikan sijainti sekä muut tukipalvelut, esimerkiksi personal trainer. Monille varmasti tärkeimmät kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausimaksuun ja sijaintiin.

Useimmiten kuntosalin kuukausimaksu vaihtelee noin 30-80e välillä. Hintatasoon vaikuttaa suuresti kuntosalin oheispalvelut ja sijainti. Nykyään on 24/7 avoinna olevia paikkoja, joissa pystyy treenata juuri silloin kuin sinulle sopii. Tällaiset salit yleensä tarjoavat itse kuntosalin vapaan käytön edulliseen kk-hintaan. Kuukausikorttiin ei silloin sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Punnerrukset kuntosalilla

Kuntokeskuksen sijainnilla on tärkeä merkitys. Paikan sijaitessa oman kodin lähellä tai esimerkiksi työmatkan varrella, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Treenaamaan tulee varmasti mentyä todennäköisemmin ja useammin, jos sali sijaitsee arkimenojen kannalta sopivassa paikassa.

Meillä Suomessa on paljon kuntokeskuksia, jotka tarjoavat kattavasti kuntosalipalveluita ympäri Suomen. Suurimpien yritysten mukana on vahvasti kotimaisia ja ulkomaalaisia kuntosaliyrityksiä. Suurin yritys on SATS Elixia. Ykkösen perässä tulevat Fressi, Forever, Fitness24seven sekä Kuntokumppanit.

Näistä yrityksistä on kasvanut kaikkein eniten ruotsalaisomisteisella Fitness24sevenillä. Suurimmatt paikkakunnat menevät käsi kädessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Totutusti Helsinki on Suomen selkeästi ykkönen. Tämän seuraajina tulevat Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu ja Turku ja Pori.

Etsi sopivin Personal Trainer kaupungista Naantali

Kaikkein parhaan PT:n löytäminen on erityisen tärkeää, jos haluat saada hyviä tuloksia. Sinun ja personal trainerin välinen yhteistyö on erittäin suuressa osassa, koska yhteisen tavoitteen löytäminen on valmentajan tärkeimpiä tehtäviä. PT:n on kyettävä kuuntelemaan tavoitteitasi, tarpeitasi ja kehoasi treeniohjelman suunnittelemisessa. Kaikkein merkittävää on, se että mielestäsi on mukava kuntoilla koutsin kanssa, eikä sinulle tule heti mieleen kaikenlaisia mahdollisia esteitä jättääksesi väliin seuraavan treenikerran.

Terveellisellä ravinnolla enemmän tehoja harjoitteluun salilla

Ravinto-ohjeet voi tehdä ihan itse tai sen voi antaa ammattilaisen tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer rakentaa hyvän ja laadukkaan yksilöllisen ravinto-ohjelman harjoittelusi lisäksi. Oikeaoppisesti tehdyssä ravintosuunnitelmassa tulet saamaan tarpeeksi energiaa sekä tarpeellisia ravinteita oikean määrän. Tarkasti rakennettu ruokaohjelma takaa myös, että kehosi saa tarvittavia ravinteita monipuolisesti ja verensokeri ei pompi edestakaisin. Tämän avulla sinä jaksat joka päivä hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy harjoittelun aikana helposti käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top