Kuntosalit Närpiö

Päivitetty: 17.1.2022

Että ihminen pysyy terveenä, hänen on saatava riittävästi ravintoa, liikuntaa ja nukkua riittävästi. Treenaaminen kuntosalilla on loistava tapa urheilla enemmän arjen hyötyliikunnan tueksi. Lihaskunnon jatkuva treenaaminen tasapainottaa sinun hormonitoimintaa. Kuntosalilla voit harjoitella monipuolisesti. Lihasten treenaaminen, kaloreidenpoltto, vartalon kiinteytys ja aerobinen treeni ovat todella suosittuja saliohjelmia. Sinun omat tavoitteesi ja treeniohjelma määrittää, miten monta sarjaa ja toistoa teet ja miten painavilla painoilla treenaat.

Mieluisan salin löytäminen voi joskus tuottaa tuskaa. Tärkeitä kriteereitä kuntosalia kohtaan voivat olla liikuntakeskuksen monipuolisuus, laitteiden taso, kuukausikortin määrä, mahdollinen sitoutumispakko, fasiliteettien sijainti ja lisäpalvelut, esimerkiksi hierojapalvelut. Suomalaisille varmasti oleellisimmat kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät kuukausikustannuksiin ja välimatkaan.

Monesti kuntosalin kuukausimaksu liikkuu noin 30 – 80 euron välillä. Hintaan vaikuttaa paljon kyseisen paikan oheispalvelut ja missä se sijaitsee. Nykyisin on 24/7 auki olevia kuntosaleja, joissa on mahdollista treenata juuri silloin kuin sinulle sopii. Tämän tyyliset paikat pääsääntöisesti tarjoavat pelkästään salin vapaan käytön halvalla kuukausihinnalla. Jäsenyyteen ei siinä tapauksessa sisälly ryhmäliikuntaa tai muita palveluita.

Harjoittelu salilla

Tutkimuksen mukaan sijainti on selvästi tärkein tekijä. Kuntosalin täytyy sijaita joko työn ja kodin, kaupan tai harrastusten läheisyydessä. Suomalaiset ovat aika mukavuudenhaluisia, koska suomalaiset haluavat liittää saliharjoittelun tiiviisti arkirutiineihin.

Suuret ketjut ovat valloittaneet Suomen 2000-luvulla, koska ennen pääosa kuntosaleista oli yhden paikan pienyrityksiä. Kaikkein isoimmat saliketjut ovat SATS Elixia, Fressi, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Parhaassa vauhdissa on ollut edellisinä vuosina Fitness247, joka muuten on ruotsalainen firma. Liikevaihdolla mitattuna suurin ketju on SATS Elixia Finland, joka omistaa yhteensä 21 liikuntakeskusta pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella. Se ei ole ihme, koska nämä samat kaupungit ovat ylivoimaisesti suosituimpia fitness-kaupunkeja Oulun ja Jyväskylän kanssa.

Valitse sopiva Personal Trainer kaupungista Närpiö

Jos sinä haluat tietää, että kaikki liikkeiden toistot tulee tehtyä täydellisesti sekä harjoittelusi parantaa vartaloasi, niin on hyvä miettiä oman treenaajan palkkaamista. Sinun ja valmentajan välisessä yhteistyössä on tosi tärkeää, että uskot omaa traineriasi kympillä ja teidän väliset kemiat osuvat yhteen. Personal trainer toimii myös aktiivisena ja vaativana tsemppaajana sinulle treeniohjelman aikana.

Terveellinen ja sopiva ravinto nopeuttaa tulosten näkymistä

Suunnitelman voi suunnitella ihan itse tai vastuun voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Asiansa taitava Personal trainer osaa tehdä hyvän ja laadukkaan henkilökohtaisen ravinto-ohjelman treenisi lisäksi. Laadukkaasti suunnitellussa ravinto-ohjelmassa saat riittävästi energiaa ja tärkeitä ravinteita oikean määrän. Oikein mietitty ravinto-ohjelma takaa sen, että syöt monipuolisesti sekä veren sokeritaso ei pompi edestakaisin. Tämän avulla olet energinen ja jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsy treenatessa helposti salilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top