Kuntosalit Nivala

Päivitetty: 17.1.2022

Treenaminen kuntosalilla on tärkeä osa sinun terveyttä ja kuntosaliharjoittelu käy hyvin kaikenikäisille. Harjoitteluohjelmasta riippuen voit salitreenin avulla vahvistaa lihaksia tai polttaa kaloreita. Salilla pystyy tekemään monipuolista treeniä ja kehittää jokaista kropan osa-aluetta. Lihasharjoittelu pitää lihaksesi hyvässä iskussa ja ennaltaehkäisee lihasten haurastumista. Rasvaa voi polttaa aerobisella treenillä eli tekemällä pitkäkestoisia suorituksia matalalla sykkeellä. Tähän soveltuu hyvin treenit kevyillä käsipainoilla ja tekemällä paljon toistoja tai vaikka kuntopyöräily.

Kivan kuntosalin löytäminen voi joskus olla vaikeaa. Kaikkein kriittisimpiä kriteereitä kuntosalia kohtaan voivat olla kuntosalin monipuolisuus, kuntosalilaitteiden taso, kuukausi- tai kertamaksun suuruus, mahdollinen sitoutumispakko, salin sijainti ja lisäpalvelut, esimerkiksi PT. Monille varmasti oleellisimmat kriteerit paikkaa kohtaan liittyvät määräaikaisuuteen ja kustannuksiin.

Usein kuntosalin kuukausimaksu vaihtelee noin 30 – 80 euron välillä. Kuukausimaksuun vaikuttaa paljon sali palvelut ja sijainti. Nykyisin on vuorokauden ympäri avoinna olevia saleja, joissa voi käytännössä treenata juuri silloin kuin sinulle sopii. Tällaiset kuntosalit usein tarjoavat itse salipuolen vapaan käytön edullisella kuukausimaksulla. Kuukausimaksuun ei siinä tapauksessa sisälly ohjattuja tunteja.

Harjoittelu kuntokeskuksessa

Kuntosalin sijainnilla on väliä. Kuntosalin sijaitessa oman kodin lähellä tai vaikkapa työpaikan vieressä, helpottaa se kuntosalilla käyntiä. Kuntosalille tulee ihan varmasti mentyä helpommin ja toistuvammin, jos sali on arkimenojen kannalta hyvässä paikassa.

Täällä on monia saliketjuja, jotka tarjoavat monipuolisia kuntosalipalveluita Hangosta Rovaniemelle. Suomen isoimpien ketjujen mukana on paljon kotimaisia sekä ulkomaalaisia salifirmoja. Liikevaihdon mukaan suurin yritys on SATS Elixia Finland. Ykkösen perässä tulevat Fysioline Fressi Oy, FD Group (Forever), Fitness24seven sekä EasyFit.

Edellämainituista yrityksistä kasvua on ollut eniten ulkomaisella Fitness24seveni:lla. Suurimmatt kuntosalipaikkakunnat menevät käsi kädessä kaupunkien väkiluvun kanssa. Perinteisesti Helsinki on näistä ylivoimainen ykkönen. Tämän hyvässä vanavedessä tulevat Vantaa, Tampere, Vaasa, Oulu sekä Turku ja Pori.

Valitse paras Personal Trainer kaupungista Nivala

Hyvän ja ammattitaitoisen salivalmentajan löytäminen on todella tärkeää, jos havittelet kovia tuloksia salilla. Sinun sekä valmentajan välinen henkilökohtainen kemia on erittäin suuressa osassa, koska oikean päämäärän valinta on valmentajan kriittisimpiä tehtäviä. Valmentajan on pystyttävä kuuntelemaan tavoitteitasi, tarpeitasi ja kehoasi treeniohjelman suunnittelemisessa. Tässä tärkeää on, se että sinusta on kivaa kuntoilla personal trainerin kanssa, etkä heti keksi tekosyitä jättääksesi väliin seuraavan treenin.

Syö oikein, niin saat tuloksia nopeammin

Ravinto-ohjelman voi keksiä yksinään tai sen voi antaa ravintovalmentajan tehtäväksi. Oman hommansa osaava Personal trainer rakentaa toimivan ja laadukkaan yksilöllisen ravintosuunnitelman harjoittelusi rinnalle. Hyvin luodussa ravintosuunnitelmassa sinä saat sopivasti energiaa sekä sinulle tärkeitä ravintoaineita oikean määrän. Oikein mietitty ravinto-ohje varmistaa myös, että saat ravinteita kattavasti ja sokeriarvot ei vaihtele liikaa. Tämän avulla jaksat päivittäin hoitaa arkirutiinisi ja etkä väsähdä harjoittelun aikana välittömästi käydessä kuntosalilla.

Viimeisimmät artikkelit

Scroll to Top